Így mérik le a londoni állatkert 20 ezer lakóját

Megkezdte az oroszlánok, pingvinek, gorillák, majmok és további mintegy 20 ezer lakója éves lemérését, súlyának és méreteinek rögzítését a londoni állatkert. A mintegy 700 faj egyedeinek adatait egy globális információs rendszerbe küldik el a rögzítés után – közölte a Londoni Zoológiai Társaság (ZSL). Figyelembe véve a különböző személyiségtípusokat és temperamentumokat, a gondozók különböző praktikákhoz folyamodnak, hogy az állatokat meg tudják mérni – áll az intézmény közleményében.

Az éhes pingvineknek például egy mérlegen kellett áthaladniuk, hogy reggelihez jussanak, az oroszlánok reggeli táplálékát a magasból lógatták le, így bírták őket arra, hogy egy mérőléc előtt kinyújtózzanak. Tudnunk kell minden állatunk adatait, a kicsikét és a nagyokét is, hogy megállapíthassuk, az általunk nevelt egyed egészséges, jól táplálkozik és megfelelő mértékben növekszik – mondta Mark Habben, az állatkert vezetője. Hozzátette: a súly az egészség egyik legfontosabb mértéke, gyakran egy vemhességet is csak a növekvő “derékbőségből” tudnak megállapítani.

Annual weigh-in at ZSL London Zoo

The weight is over…⚖️

Penguin chicks, squirrel monkeys and gorillas are just some of the creatures who had their vital statistics recorded at Zoo’s annual weigh-in today!

Közzétette: ZSL London Zoo – 2017. augusztus 24.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!