Így épült fel az új Puskás Aréna – Videó

2017 februárjában kezdődött az új Puskás Aréna építése. Az elődje, a Népstadion, illetve a régi Puskás 1953 és 2016 között több száz sporteseménynek, illetve kulturális rendezvénynek adott otthont, de 60 év alatt leromlott az állapota, így már aktuális volt egy új, fedett lelátós aréna építése, ami mindenben megfelel a modern kor követelményeinek.

Kép: YouTube

A Puskás Aréna felépítéséhez rengeteg emberre, anyagra és munkagépre volt szükség. Két Erzsébet hídnak megfelelő mennyiségű acélszerkezet, 75 lakótelep felhúzásához elegendő vasbeton, 1700 km hosszú kábelköteg került beépítésre.

Az aréna legmagasabb pontja 50 méter, a hossza pedig eléri a 316 métert. A múltat idézi a toronyépület és a pilonrendszer, valamint, hogy a kezdőkör pontosan ott helyezkedik el, ahol a Népstadionban és a régi Puskásban volt.

Az építés folyamatát egy szűk kétperces videóban foglalták össze. A gyorsított módban bemutatott építkezés forgatagát az alapozástól a díszkivilágított kész stadionig végignézni lenyűgöző élmény.

Pár nappal a Magyarország-Uruguay barátságos, stadionavató meccs előtt pedig egy igen látványos drónvideó készült az új létesítményről.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!