Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű és típusú övet a különböző ruhákhoz?

Az öltözködés teljességéhez jó pár kiegészítő hozzájárulásként szolgálhat. Önmagában persze a divatos ruhaneműk is különleges kisugárzással büszkélkedhetnek, ám ez a ragyogás tovább fokozható. Az a bizonyos mondás, miszerint a kisördög a részletekben bújik meg ezen a területen is érvényes.

A kiegészítők csak az esztétikumot erősítik?

Nem egészen. Bár kétségtelen, hogy nem elhanyagolható a megjelenés egészére gyakorolt pozitív hatásuk. Ehhez természetesen az összhang megteremtése elkerülhetetlen, mondhatni alapfeltétel. A színek, a minták harmonizálása nélkül a legnagyobb jó szándék is katasztrofális végeredménnyel járhat.

Az övek a legjobb példák arra, hogy a kiegészítők nem csupán a látvány fokozása miatt olyan lényegesek és figyelemre méltóak. Ki merné vitatni, hogy egy szoknyához vagy nadrághoz passzoló öv szinte vadonatúj megjelenést biztosít? Miközben könnyen lehet, hogy főleg praktikus feladatot teljesít, mert az adott ruhanemű kicsit nagyobb derékban, mint ami optimálisnak mondható. E kettő mégsem zárja ki egymást, sőt ideális helyzetben kerek egészet alkotnak.

A palettában számtalan árnyalatú modell felfedezhető, így aztán az nem lehet kifogás, hogy nincsen megfelelő színű a felhozatalban. Jóformán nem létezik olyan színvariáció, ami ne bukkanna fel kis keresgélés után. Logikus és jogos kérdés, hogy a kiegészítő színe jó, ha egy az egyben megegyezik a ruhadarab árnyalatával, vagy egy kis eltérés még nem jelenthet problémát?

Ez alapvetően helyzetfüggő. Bizonyos esetekben még kifejezetten jól is jöhet némi különbség. A kontraszt ugyanis kihangsúlyozhatja a divatos és egyedi megjelenést. Viszont ha a túlzás réme felüti a fejét, akkor könnyen nevetséges véget érhet a próbálkozás. A túlságosan szemeket bántó különbség ugyanis nehezen tolerálható, s még trendinek sem tudható be.

A széles és a keskeny modellek egyaránt népszerűek, viszont nem állnak jól egyformán mindenkinek. Sokan testsúlyhoz, testalkathoz kötik, hogy melyik az a kivitel, ami ideálisnak tekinthető. Ám ennél jóval árnyaltabb a kép, lévén a ruhadarab milyensége épp úgy lényeges, mint az egyéni ízlés. A mindenkori kényelmes viselet borítékolása, azonban választástól függetlenül nem szenvedhet hiányt!

A nyak beburkolása csak ősszel-télen divat?

Nem feltétlenül. A sálak közkedvelt kiegészítők, s mind gyakrabban tűnnek fel a tavaszi, nyári időszakokban. Ez a tendencia nem meglepő, hiszen a nyakat átölelő kelme érintése évszaktól függetlenül kellemes. A megjelenése pedig mindenkor kívánatos. Öltöztet, mégis titokzatosságot sejtet.

Természetesen a zimankós hónapokban a sálak praktikus célt is szolgálnak: melegítenek, és óvják a torkot, légutakat, hangszálakat. Viszont a funkcionalitás nem akadályozhatja meg az esztétikusságot, sőt.

A színek összehangolása, akárcsak az övek esetében elengedhetetlen. A sál akkor mutat jól, ha megjelenésében passzol a felső és alsó ruházathoz. Az pedig valódi bónusz pozitívum, ha mondjuk az egyéb kiegészítőkkel (táska, napszemüveg vagy cipő) is harmonizál.

A kontrasztos választások nagyot szólhatnak, de ahogy feljebb már említettük az óvatosság mindig kifizetődő technika, nehogy a ló túlsó oldalára bukjon át a próbálkozás. A minőségi alapanyag használata az a kitétel, ami mindig és mindenkor elsőbbséget élvez. Hiszen ez alapozhatja meg a komfortos, örömteli, irritációktól mentes viseletet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!