Hogyan szabaduljunk ki a home office csapdájából?

A felgyorsult technikai fejlődésnek köszönhetően egyre kevésbé helyhez kötött a munkavégzés folyamata, elég egy laptop és egy telefon ahhoz, hogy a világ bármely pontjáról dolgozhassunk. Az elmúlt évtizedben drasztikusan nőtt a szabadúszók, külső munkavállalók száma, nemcsak Magyarországon, de szerte a világon is. Az otthonról való munkavégzés cseppet sem könnyű, különös figyelmet követel meg, hatékonysága nagyban függ a szervezettségünktől.

Alakítsunk ki egy rendszert a munkavégzésre!

Tekintve, hogy szabadúszóként az időnk és a feladataink beosztásáért is mi felelünk, fontos, hogy tudjuk rendszerezni az elvégzésre váró feladatok listáját. Célszerű a napot a leginkább kihívást jelentő munkával kezdeni, a rutinmunkát pedig a délutáni órákban, mikor már fogytán van az energiánk.

Fix munkaidő ide vagy oda

Van, akik képtelen még késő este is elszakadni a munkájától és már a reggeli fogmosás közben is az e-mailjeit böngészi, ezáltal a magánéletet is teljesen háttérbe szorítja. A másik típus épp ellenkezőleg, a kötetlenség miatt nehezen tud koncentrálni a feladatokra és elaprózza a munkaidőt. Nehéz feladat, de mindenképpen meg kell próbálni beállítani egy általános munkaidőt és ehhez a beosztáshoz tartani magunkat.

Felejtsük el a multitaskingot!

Ne kezdjünk bele új feladatokba addig, amíg az előzővel sem végeztünk! Tudományosan bizonyított tény, hogy ha egyszerre több feladatra koncentrálunk, az ront a teljesítményünkön és növeli a késedelemmel leadott projektek számát. A kapkodással csak a saját magunktól vesszük el a pénzt, hiszen ha nem nyújtunk 100%-ot a következő alkalommal nem a mi szolgáltatásunkat fogja az adott cég igénybe venni.

Jót tesz egy kis változatosság!

Az otthoni munkavégzésnek meg van az a veszélyforrása, hogy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudjuk különválasztani a munkát és a magánéletet, ezért időnként jót tesz kiszakadni a home office adta béklyókból. De milyen megoldások vannak freelancerként a dolgozószobán túl?

Forgalmas és hangos kávézók helyett próbáld ki a Spacest!

A Spaces közösségi irodái elsősorban olyan szabadúszóknak, független munkavállalóknak és kezdő vállalkozásoknak nyújtanak pénzügyi szempontból kedvező megoldást, akik élvezik a szabadság adta lehetőséget, hatékonyan dolgoznak önállóan, de az otthoni magány vagy a kávéházak zsivaja helyett szeretnének jól felszerelt és inspiráló közegben dolgozni.

A coworking irodák aktívabb munkavégzésre sarkallnak, ráadásul plusz kapcsolatokra is könnyedén szert tehetünk, hiszen akikkel találkozunk akár a jövőbeli üzleti partnereink is lehetnek!

A Spaces többet ad, mint pusztán munkaállomást. Egy olyan biztos pontot, ami a hatékony és elmélyült munkát hivatott segíteni, továbbá összeköt másokkal és inspirál is egyben.

A cikket a Spaces és a Regus irodaközpontok (IWG Group) támogatták.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!