Hogyan legyen könnyebb az ikrek szoptatása?

A babavárás időszaka egy nő életében az egyik legszebb és legizgalmasabb fejezet, mely azonban főleg első gyermekes anyukáknál rengeteg kérdést is magukban hordoz. A mosolygós, vizualizációval teli pillanatok mellett sokszor az aggódás kérdései is, mint a “fogok-e tudni szoptatni, lesz-e elég tejem”, a kismamák fejébe költözik.

Gratulálok! Ikrek!

Amikor az orvosi vizsgálat során bebizonyosodik, hogy gyermeket várunk, majd amikor a monitort bámulva egyszer csak ránk irányul az orvos tekintete a “Gratulálok! Ikrek!” felkiáltással, minden bizonnyal kettős érzés fog el sokakat. Egyrészt az öröm, másrészt pedig a sokk, a rohamosan sokszorozódó kérdések özöne. 

Anyának lenni felelősség, jó anyává válni pedig folyamatos tanulást jelent. A kismamák az első időszakban rengeteg feladattal, félelemmel és szorongással teliek, ikrek esetén pedig még nagyobb a kihívás. Merjünk ilyenkor segítséget kérni a gondolatok megosztásától kezdve a házimunkák elvégzéséig, mindenben!

Az ikrek szoptatása

Az ikrek szoptatása esetében nagy valószínűséggel a kismamákban még inkább növekszik a bizonytalanság, és a kérdés, hogy ha tud is szoptatni, lesz-e elég teje mindkét gyermek számára. Alapvető jó tanács, sose aggódj és stresszeld magad előre!

Sajnos vagy szerencsére nincs két egyforma ember, még az ikrek is különböznek, és egyetemleges megoldás így nincs arra, hogyan kell, hogy a legjobb szoptatni az ikreket, néhány bevált tippet, tapasztalatot azért érdemes kipróbálni. A legtöbb ikres anyuka egyenként tapasztalja ki, hogy a legmegfelelőbb mindkettejük számára.

Manapság a szoptatás könnyítése érdekében a legnépszerűbb és minden kismama számára elérhető megoldás a szoptatós párna. Egy gyermeknél is hasznos, ikrek szoptatása estén pedig még inkább az. Nem kell közben a gyermekeket kézben tartani, és nem teher a súlyuk.

A Bubbaland.hu-nál kapható szoptatós párna egy kiemelt darab, bőrbarát alapanyagokból készült, és a babának-mamának egyaránt kényelmes. Valódi bababarát, puha anyaga miatt népszerű termék, és nem csak a szoptatás alatt valódi társ, hanem a későbbiekben is egy jó játék, praktikus párna a pihenéshez.

Legyen könnyebb az ikrek szoptatása!

Az ikrek szoptatása még nagyobb terhet ró a kismamára, és még több időt vesz igénybe. Rendkívül fontos, mindkét picinek mielőbb cicire kell kerülnie, hogy kialakuljon a kötődés, érezze az anya bőrét, illatát. 

Általános javaslat, hogy az ikreket ne válasszuk szét, mindig egymás mellett tartsuk őket, így a szoptatás alatt is próbálkozzunk az egyidejűséggel. A szoptatós párna több pózt is segít, és hatalmas könnyebbséget jelent ehhez.

Érdemes az ikrek tartását folyamatosan cserélni, akár egy szoptatási időn belül is mindkét oldalt megmutatni nekik, ne szokjanak meg csak egyféle tartást. Ha van elég teje a kismamának, ez a legjobb és legegyszerűbb, időtakarékos szoptatás.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!