Hogyan fogyaszd a vermutot?

A vermut is besorakozhat azon alkoholok mögé, amelyek megosztják az embereket abban a tekintetben, hogy kedvelik vagy inkább abszolút hanyagolnák, helyette más nedűket választva. Pedig a vermut is egy nagyon sokszínű ital, csak ismerni kell a kóstolás legjobb módjait!

Így ismerkedj a vermuttal!

Először is látogass el a Prémium Italnagykereskedés Online vermutokat csoportosító weboldalára, hiszen itt fantasztikus választék vár a minőséget és exkluzivitást is szem előtt tartva. Hiszen a színvonal minden alkohol esetén egyformán fontos, elsőrendű kérdés, ugyanis egyáltalán nem mindegy, mivel is próbálkozunk. Silány termékeket fogyasztva egészen biztos, hogy nem olyan élmények várnak majd minket, mint amilyenre számítottunk, illetve amilyet el lehetne érni, meg lehetne élni.

Mindez igaz a vermut esetében is, így válogassunk jó minőségű italok közül, ahol egyrészt az összetétel, másrészt az összetevők ideális vagy éppen izgalmas aránya emeli magasabb szintre a kóstolást. Ha megvan az ideális prémium színvonalú nedű, akkor el kell döntenünk, milyen módon szeretnénk megismerkedni vele.

A vermut zamatait így élvezheted ki igazán!

A szakértők szerint az első és legfontosabb kérdés a hőmérséklet. Ahogy számos nedű akkor ad maximális élvezetet, ha az ideális hőfokon fogyasztjuk, úgy a vermut esetében sincs ez másképp. Az optimális érték ebben az esetben a 10-15 Celsius-fok, amelyen az ital a legtökéletesebben meg tudja mutatni a benne rejlő alkotóelemek fantasztikus harmóniáját. Még azok is rá fognak ismerni egy-egy összetevőre ebben az italban, akiknek egyébként nem különösebb erősségük ezek felismerése.

A hűtés megvalósítható akár hagyományos hűtőszekrényben is, amennyiben odafigyelünk arra, hogy csak a kívánt mértékre hűtsük be az italunkat. Amikor már deres az üveg, akkor kissé túlságosan hosszan küldtük téli vakációra kedvenc palackunkat.

Természetesen jeget is használhatunk arra a célra, hogy lehűtsük a vermutot. Amennyiben emellett a megoldás mellett döntünk, figyeljünk oda arra, hogy inkább kisebb darabkákkal próbálkozzunk, mert így kevésbé jelent kockázatot, hogy felvizezzük az italunkat, s ezáltal élvezhetetlenné tesszük.

A kóstolásnak láthatjuk, hogy megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes kipróbálni, javaslatként, tanácsként kezelni. Amennyiben nem válnak be, akkor sincs kőbe vésve, hogy nem próbálkozhatunk más utakon. A vermut esetében ilyen lehet például az, hogy megkóstoljuk a vele készült koktélokat, így adva egy esélyt a nedűnek, hogy meggyőzzön, illetve megnyerjen minket.

Vermutos koktélok

A vermut szépen összesimul sok másik itallal, ezért nagyon jól kombinálható. Nem készülhet nélküle száraz Martini, ínycsiklandó Rob Roy, de a fényűző Manhattanből sem maradhat ki. Ha a spanyolok képesek a vasárnap délutánjaikból egy órácskát a vermutnak szentelni, akkor egész biztos megér egy próbát neked is, hogy adj egy esélyt egy fantasztikus italnak, s egy remek új élménynek, nem igaz?


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!