Hatékony okostelefon kiegészítők

Digitális világban élünk, jószerével ki sem mozdulunk otthonról okostelefon nélkül. Sőt. A munka, a tanulás és a szórakozás jelentős részben szintén digitális közegben zajlik. Tévedés volna azonban azt hinni, hogy mindehhez elég a mobil. A kiegészítők nélkül egyetlen okostelefon sem húzza sokáig, főleg, ha az elektromos hálózattól távol töltjük az időnket. Tekintve, hogy egyes mobilok már eleve töltő és kábel nélkül kerülnek piacra, még azt sem mondhatjuk, hogy a kapott tartozékokkal majd megoldunk mindent. Bár a mobil bámulatos hardver és szoftver bázissal rendelkezik, a funkcionalitását támogató “apróságok” teszik az okostelefont valóban alkalmassá a kompromisszumok nélküli, hatékony használatra.

Mire kell odafigyelni a kiegészítők vásárlásakor?

Mielőtt bármilyen kiegészítőt vásárolnánk, győződjünk meg arról, hogy:

 • A gyártó hiteles és megbízható, valamint
 • a felhasználói vélemények, értékelések valódiak.

Ha a kiszemelt kiegészítők az okostelefon gyártójától származnak, célszerű ezeket használni, ilyen például az Apple-ökoszisztéma saját kiegészítő eszközparkja. Androidos készülékek esetében kell a célzottabb fókusz a harmadik féltől származó kiegészítők praktikus használhatósága okán.

Kérem, telepítse az okos felhasználó alkalmazást!

Nyilván nincs ilyen applikáció, pedig nem ártana. Az okostelefon élettartama, és hogy mennyire vagyunk képesek érdemben alkalmazni az okosságát, a felhasználói tudatosságon múlik.

A szuperprocesszor, a hiperérzékeny érintőképernyő, a legjobb felbontású kamera, a legalkalmazkodóbb, prediktív algoritmusokkal dolgozó, tanulékony MI sem képes felvértezni a készüléket a mechanikai sérülések ellen. Arra csak a felhasználó képes.

 • Már a hétköznapi használat során is adódhatnak olyan váratlan szituációk, melyeknek kivédéséhez nem elegendő a készülék saját hátlapjának és kijelzőjének beépített védelme.
 • És akkor még nem beszéltünk az extrém igénybevételről, amit egy kerékpáros túra, kirándulás, szabadtéri program, vagy vízparti, magashegyi tevékenység jelent.
 • Az extrém igénybevétel azonban nemcsak a sportot és az egyéb aktív kikapcsolódást jelenti.
  • Bár már nincsenek óriási fagyok, azért az eső és a pára sem kedvez a telefon érzékeny technológiájának.

Az első számú kiegészítő: a tok

Talán egyszer eljutunk odáig, hogy az MI reggelente megkéri, hogy “öltöztessük át”, mert esik, magas a páratartalom, vagy fagyos az idő. Addig azonban nekünk kell gondoskodni a mobil új ruhájáról, és nem úgy, ahogy az az Andersen-mesében a császárral történik. A pucér telefon ugyanis védtelen telefon, legyen bármilyen esztétikus is a gyári megjelenése.

 • Ha ragaszkodunk a presztízsértékű gyári dizájnhoz, akkor nézzünk körül az átlátszó tokok piacán, bizonyosan találunk olyan, a célnak és igényeinknek egyaránt megfelelő modellt, ami a vezeték nélküli töltést, kamerahasználatot, hangszóró-kimenetet sem akadályozza.
 • Természetesen a hátlap védelme nem jelent teljes körű védelmet, a kijelző és a kameralencse védelme sem maradhat el.
  • Ha problémát okoz a felhelyezése, kérjük az eladók segítségét, vagy eleve olyan lencsevédő fólia/üveg szettet válasszunk – ha például online rendelünk – ami a felhelyezést segítő applikátort is tartalmazza.
  • Sok esetben a hátlaptok nem nyújt védelmet a kamera számára, ezért, ha ilyet választunk, minden esetben tegyünk a kosárba egy, a telefonnal és a tokkal kompatibilis kameravédő keretet

A töltés kérdése

Kivételes szabadságot nyújtó kiegészítő a hordozható töltő, powerbank, pótakkumulátor, akkumulátoros tok hiszen segítségükkel függetlenné válunk nemcsak az elektromos hálózattól, de az autó akkumulátorától is.

Az autós kiegészítők

Ha már az autó szóba került, nemcsak a szivargyújtóra csatlakoztatható, egy vagy többportos töltők, de a kábelek és tartók is az okostelefon eszközparkjának részét képzik.

 • A vezeték nélküli, vagy a gyorstöltés természetesen hatékony, feltéve, ha nemcsak a telefon, de a mobiltok is kompatibilis a nevezett technológiákkal.
 • A vezetés és a forgalom biztonságának érdekében célszerű műszerfalra, szellőzőrácsra, vagy szélvédőre rögzíthető tartóval bővíteni az eszközparkunkat, amiben a telefon, tablet a sofőr figyelmének elvonása nélkül képes információt, adatot továbbítani.

Hatékony adattárolás

Ez ma már a felhő természetesen, de a fizikai adattárolás igénye még mindig jelentős.

 • A tárhelybővítés az android rendszerű okostelefon modelleken egyszerűen megoldható a microSD kártyákkal.
 • Ha viszont szeretnénk egy, a telefontól független, fizikai adattárolót, akkor az USB-OGT flash drive “személyében” számíthatunk támogatásra.

Természetesen a kiegészítők univerzuma ennél jóval bővebb. A fejhallgatók, fülhallgatók, headsetek, adapterek és kábelek erdejében könnyű eltévedni. Szerencsére egy jól felépített, kifejezetten az okostelefon kiegészítőkre szakosodott webáruház logikusan felépített navigációjára hagyatkozva előbb-utóbb felépíthetjük azt az eszközparkot, ami lehetővé teszi hogy az okostelefon funkcióit hatékonyan használva, egy egészségtudatosabb és okosabb, hatékony életstílust alakíthassunk ki.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!