Hatalmas delfincsapat csatlakozott egy hajóhoz a kaliforniai partok közelében

Elképesztő élményben volt része néhány helyi szörfösnek Kaliforniában, amikor hajójukkal Laguna Beach partjainak közelében haladtak, s váratlanul egy hatalmas delfincsapat csatlakozott hozzájuk. A hajón tartózkodó Chuck Pattersonnak sikerült közvetlen közelről felvennie a nem mindennapi találkozást. A delfinek közel fél órán át követték őket, és közben a sebesen úszó vízi emlősök látványos ugrásokkal kápráztatták el a szörfösöket.

“Nagyon boldognak tűntek, lehetett érezni a belőlük áradó energiát. Legalább százan voltak. Olyanok, akár a tengerek vadlovai” – mesélte a delfineket megörökítő férfi az Orange County Register-nek nyilatkozva.

“Ez az eset is megmutatja, hogy milyen csodálatos is az óceánok világa, illetve a természet, amit meg kell védelmeznünk, hogy továbbra is ilyen lenyűgöző pillanatokban gyönyörködhessünk” – tette hozzá.

A legtöbb delfinfaj általában 30-40 egyedből álló csoportokban él. A tagok jól ismerik egymást és közösen, jól összehangoltan vadásznak. A szociális kapcsolatokat, beleértve a vadászat összehangolását is, fejlett kommunikációja segíti. A delfinek a homlokukban lévő, szonárként működő echolokációs szerv segítségével tájékozódnak a vízben. Nagyfrekvenciájú (akár 200 ezer Hz) hangokat bocsátanak ki, amely segítségével egy másodpercen belül észlelik az akár több száz méterre úszó halrajokat is.

Cikkajánló: Szoros kapcsolataik hatására sem adják fel egyedi hangjukat a delfinek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!