Három hetet élt túl magányosan a jéghideg alaszkai vadonban egy férfi

Három hét elteltével mentettek meg a hatóságok a jéghideg alaszkai erdőségből egy férfit: a harminc éves Tyson Steele azért került nehéz helyzetbe, mert a kunyhója, amely egy mindentől távol eső területen, a Susitna-völgyben állt, leégett. A tűzben a kutyája is elpusztult. A legközelebbi település több mint 30 kilométerre volt tőle.

A férfi, aki eredetileg utahi, és csak szeptember óta élt Alaszkában, a nagy hóban menedéket alakított ki magának, és abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tűzből kimentett. A pusztításban az élelmiszerkészlete nagy része odalett, csak néhány konzervet sikerült kimentenie a tűzből, mivel hiába lapátolta órákon át a havat a lángokban álló kabinra, majdnem mindene odaveszett. Az első két éjszakát egy hóbarlangban töltötte, majd pedig a romokból épített magának egy sátorszerűséget a kályha köré. A mély hóba egy nagy SOS feliratot taposott, remélvén, hogy valaki felfedezi.

Mivel hetek óta nem hallottak felőle, a családja és a barátai aggódni kezdtek, és felvették a kapcsolatot az alaszkai mentőalakulatokkal. Végül egy helikopterről vették észre a segélykérő üzenetet és a férfit, és mentették ki az alaszkai vadonból. A rendőrség közzétett egy videót a férfi megmentéséről, aki elmesélte, hogyan élt túl több mint 20 napot az alaszkai vadon mélyén.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!