Hármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban

Hármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban, ami rendkívül ritka esemény, az állatpark illetékesei nemcsak világra jöttüket, hanem életben maradásukat is csodának tartja. Július 29-én születtek a kantoni Kuangcsouban lévő parkban a pandabébik, ők az első hármas pandaikrek, amelyek a világon eddig életben maradtak – adta hírül az intézmény közleményében kedden.

pandakFotó: MTI

Anyjukat, Csü Hsziaót – neve szó szerint azt jelenti, a krizantém mosolya – túlságosan kimerítette a kölykök világra hozása, hogy gondozza őket. Ezért a pandabébiket inkubátorba tették addig, amíg anyjuk meg nem erősödik. Azóta már vissza is térhettek hozzá, de a gondozók 24 órában figyelemmel kísérik a fejlődésüket – közölte az állatpark. A volongi pandavédelmi központ illetékese, ahonnan a nőstény származik, közölte, még nem lehet arról beszélni, hogy ők az egyetlen életben maradt hármasikrek a világon. Meg kell várni azt, hogy elérjék a hathónapos életkort, hogy bizonyosan kijelenthessük ezt – tette hozzá.

pandaA pandamama, Csü Hsziao

A szafaripark által a kicsinyikről a hónap elején készített felvételek még inkubátorban mutatják a rózsaszín színű bocsokat, szemük még csukva, fehér szőrzetük még igencsak ritka. A nőstény és kölykei jól vannak – közölte az intézmény, amely nem tette közzé az apróságok nemét, csupán annyit közöltek, hogy névadásukra később kerítenek sort.

Tavaly 49 pandakölyök született Kínában, közülük 42 van még életben, ami rekordot jelent a pandatenyésztési programban. A tenyésztési technológia fejlődésének köszönhetően 2013 végére elérte a 376-ot világszerte a fogságban élő óriáspandák száma. Kínában mintegy 1600 óriáspanda él vadon.Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!