Ezek lennének a legnépszerűbb szakáll formák 2021-ben?

A férfiaknak a frizura mellett a hozzáillő szakáll forma is egy fontos kérdés: nem mindig egyszerű a döntés, hogy melyik fazont érdemes választani. Olvass tovább, és tudj meg többet arról, hogy mi alapján érdemes dönteni, és hogy jelenleg melyek a legnépszerűbb szakáll formák 2021-ben!

A nagy kérdés a szakáll formákkal kapcsolatban – min múlhat az, hogy melyik a neked való fazon?

Leginkább az arcod formájától függ az, hogy neked melyik szakáll fazon áll majd a legjobban. Ez lehet kerek, ovális, szögletes, hosszúkás, vagy akár gyémánt vagy szív alakú. Szerencsére az olyan profi barber shopok, mint a Móricznál és az Andrássynál található A76 pillanatokon belül el tudják majd dönteni az adottságaid és az arcszőrzeted alapján, hogy melyik szakáll forma lesz neked a legelőnyösebb!

A legnépszerűbb szakáll formák 2021-ben az A76 barber shop szerint

Ha kíváncsi vagy arra, hogy neked melyik szakáll fazon állhat a legjobban, akkor mindenképp érdemes szétnézned a korábban említett A76 barber shop weboldalán, ahol képekkel együtt megnézheted egy helyen a legnépszerűbb szakáll formákat.

Az A76 a következő TOP 10-es listát állította össze:

  1. Borosta

Szinte minden arcformához jól tud passzolni, és valószínűleg a jövőben is rendkívül divatos marad ez a népszerű fazon. Kiemeli az állkapocs vonalát, karakteres, férfias.

  1. Körszakáll

A bajusz és a kecskeszakáll együttese, ami egy kört alkot, és erőteljesen kiemeli arc alsó részét. Több ismert férfi színész is kedveli ezt a fazont, mint például Brad Pitt vagy Leonardo Dicaprio.

  1. Balbo

Ha láttad Robert Downey Juniort Vasember szerepében, akkor tudod, hogy pontosan ilyen arcszőrzettel rendelkezik a szuperhős. Szabályosra nyírt bajusz, egy rövidre vágott szőrpamacs az ajkak alatt, és az áll szélére kiterjedő szakáll alkotják ezt a fazont.

  1. Full beard (teljes szakáll)

Rendkívül markáns megjelenése van egy teljes szakállnak, de ugyanakkor erősen függ a genetikai adottságaidtól is: előfeltétele a nagy mennyiségű és sűrű arcszőrzet. Türelem, idő, és kitartás is kell hozzá!

  1. Bandholz

A full beard-nek egy variációja: a teljes szakállhoz egy erőteljes bajusz is hozzátartozik. Ha megvannak hozzá az adottságaid, akkor szinte filmbe illő benyomást tud kelteni!

  1. Van Dyke

Rendhagyó, egyedi fazon, aminek az eredete egy 17. századi festő nevéhez vezethető vissza. Hegyes, hosszú, pödörhető bajusz és a kecskeszakáll elegyítése.

  1. Kecskeszakáll

Akárcsak a többi szakáll forma esetében, ennek is rengeteg variációja létezik: itt is érdemes figyelembe venni az illető arcformáját. A Visszatérő című filmben Leonardo Dicaprio is ilyen fazont viselt a szerepéhez!

  1. Oldalszakáll

Erősen kiemelkedő arcszőrzet az arc oldalsó részeinél. Társulhat bajusszal és szakállal is, de lényeg, hogy az oldalsó résznél legyen erősebb a kontraszt.

  1. Garibaldi

A full beard-nek egy másik variációja, aminek az eredete egy olasz tábornokhoz vezethető vissza: ennél a fazonnál a bajusz összekapcsolódik a szakáll többi részével. Főleg kerek arcformákhoz passzol.

  1. Imperial

Előnye, hogy kevés arcszőrzet is elég hozzá, mivel itt a hosszú, pödörhető bajusz kap főszerepet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!