Évente egymilliárd fát szeretnének ültetni drónok segítségével

Ipari méretű erdősítési programot akar indítani a NASA egykori mérnöke, Lauren Fletcher, aki szerint drónokkal évente egymilliárd magot lehet célba juttatni.

4

Jó volna, ha ez tényleg így működne, mert minden évben 26 milliárd fát vágnak ki világszerte, és csak 15 milliárdot ültetnek újra. A BioCarbon nevű vállalat természetesen nem csak annyit tesz, hogy drónokkal leszór egy zsáknyi magot a földre, hiszen az nem volna igazán eredményes. Először drónokkal felmérik a terepet, kiválasztják azokat a területeket, amelyek alkalmasak az erdősítésre majd a következő körben egy magokat és növekedést serkentő tápanyagokat tartalmazó lövedéket lőnek bele a talajba.

3

2

Fletcher szerint a módszer nem olyan alapos, mint amikor kézzel ültetnek, de sokkal gyorsabb. Számításai szerint két operátor, fejenként több drónt is irányítva, naponta akár 36 000 fát is el tud ültetni, a hagyományos módszer árának 15 százalékáért. A vállalat abban bízik, hogy még idén elkészül a teljesen működőképes prototípusuk, amivel zöldellő erdőket “lőhetnek” a kopár pusztaságokra.

Forrás: BioCarbonZöldTrend


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!