Először lehetett együtt látni a világ három legnagyobb óceánjáróját

Először, és valószínűleg utoljára lehetett együtt látni a világ három legnagyobb óceánjáróját: az Oasis of the Seas, az Allure of the Seas és a Harmony of the Seas Floridában, a Fort Lauderdale-i Everglades kikötőben sorakozott fel egymás mellett. Az óceánjáró hajók a Royal Caribbean International (RCI) vállalathoz tartoznak és annak alkalmából lehetett őket együtt látni, hogy a nemrég elkészült Harmony of the Seas megérkezett amerikai bázisára.

oceanjarok

A Harmony of the Seas jelenleg a világ legnagyobb óceánjárója. Idén készült el és kicsivel túlszárnyalta elődeit, a korábbi rekordtartó Oasis of the Seas-t és Allure of the Seas-t.

oceanjarok-2

A 362 méter hosszú, 66 méter széles óceánjáró egymilliárd euróért (310 milliárd forint) készült el. A 120 ezer tonnás hajó a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes. Az óceánjárón 18 szint van, amiből 16 szolgálja ki az utasokat. A számos szórakozási lehetőség között van a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája, amelyen a 16. emeletről lehet lesiklani a 6. emeletre. Összesen 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények. Az óceánjáró fedélzetén egyebek közt drótkötélpálya, kosárlabdapálya, mászófal, minigolf, úszómedencék, szörfszimulátorok, kaszinó, egy 1400 férőhelyes színház és 12 ezer növényfajt felvonultató kert szolgálja a vendégek szórakozását és kényelmét. Az Allure of the Seas és az Oasis of the Seas ugyanúgy 362 méter hosszúak, de egy méterrel keskenyebbek, és kevesebb utast képesek fogadni mint a Harmony of the Seas, de ugyanolyan luxuskörülmények között.

allure

oceanjarok-3

oceanjarok-5

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!