Egymillió dollárért kelt el egy krumpliról készült fotó

Az ír származású Kevin Abosch a világ egyik legkeresettebb fotósa. Legutóbb egy krumpliról készült fotóját egymillió dollárért tudta eladni és a kép ezzel felkerült a legdrágábban eladott fotók húszas ranglistájára.

krumpli

A ,,Potato #345 (2010)” című kép Abosch párizsi stúdiójának falán lógott, ott látta meg a fotós egyik patrónusa. Abosch félig viccesen azt mondta neki, hogy a kép áráról még tárgyalni sem hajlandó egymillió dollár alatt, de a vevő rábólintott az ajánlatra. – írja a 24.hu

A 47 éves Abosch rendkívül népszerű: fotózta már az összes vezetőt a Szilícium-völgyből, a googlevezér Eric Schmidttől, a Facebook ügyvezetőjén, Sheryl Sandbergen át a Twitter első emberéig, Jack Dorseyig, de ő készítette a leghíresebb portrét Johnny Deppről is. Egy képe 150 ezer dollárba kerül, ha valaki magáncélokra akarja használni, és félmillióba, ha kereskedelmiekre.

Kevin-Abosch

Kevin Abosch

A krumplikat – amellett, hogy szülőföldje jelképei – azért szereti fotózni mert hasonlítanak az emberekre. Mindegyik különbözik, de azt azért elsőre meg lehet mondani róluk, hogy ugyanahhoz a fajhoz tartoznak. “Mindenek előtt nem fotósnak, vagy művésznek látom magam, hanem egy kortárs képzőművész testében élő antropológusnak, aki történetesen kamerával dolgozik” – tartja magáról Abosch.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!