Egy kínai férfit 13 éve tartja életben a házilag barkácsolt dialízis gépe

A kínai Nanjing tartományában élő férfit 13 éve tartja életben az otthon összeeszkábált dialízis gépe. Hu Songwen vesebetegséggel küzd, a vér salakanyagoktól való megtisztítására van szüksége dialízisre, de a kórházi ellátást nem tudja fizetni, ráadásul túlzsúfoltak is az intézmények, ezért úgy döntött otthon oldja meg kezelését saját erejéből. Miután megjelent a sajtóban a hír róla, a kormány anyagi segítséget ajánlott, de azt mondta, hogy legközelebbi kórház túl messze van neki és túlzsúfolt, ezért inkább továbbra is a saját dialízisgépét fogja használni.

Házilag gyártott dialízis gép

Hu Songwen valamikor meteorológusnak tanult, de 1993-ban veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála. 6 naponta kellett volna a kórházba mennie vértisztítás miatt, de a kezelési díj egy idő után túl nagy költséget jelentett családja számára. A férfi ekkor döntötte el, hogy saját dialízis gépet készít. A gép elve megegyezik a modern, kórházban is használt dializáló eszközökével. Az egyik csövön áramlik a vér, a másikon pedig a dializáló folyadék. A vér közben egy dializáló-ultrafiltrációs membrán segítségével megtisztul a salakanyagoktól, káros lebomlási termékektől.

Házilag gyártott dialízis gép

Házilag gyártott dialízis gép

Házilag gyártott dialízis gép

A férfi megköszönte a sajtónak, hogy története a címlapokra került, és fel szeretné hívni a figyelmet a Kínában elharapózott magas kórházi költségek problémájára. Egy átlagos állampolgár képtelen kifizetni ezeket a magas költségeket és kénytelenek hasonló módszerekhez folyamodni, ami nem ritkán az életükbe kerül.

Házilag gyártott dialízis gép


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!