Egy indiai család több tagja is vérfarkas szindrómában szenved

Az indiai Sambhaji Raut és két testvére is Ambras szindrómában (másképp hypertrichosis) szenved, amit sokszor vérfarkas szindrómaként emlegetnek. A betegségnek két ismert típusa létezik. Az egyik, rosszabb típusa, amikor az egész testet elborítja a szőr, a másik fajtája, mikor csak a test bizonyos részét takarja el a szőr, ez általában az arcot érinti. A rendellenességet egy hibás kromoszóma okozza, amit már a középkorban is dokumentáltak. Mielőtt megértették volna, hogy ezek az emberek egy betegség miatt ilyen szőrösek, vérfarkasnak hitték őket. A 26 éves nőnek, aki hordozója a hibás génnek, 2013. novemberében született meg a kislánya, aki szintén a nagyon ritka genetikai rendellenességgel született.

Vérfarkas szindróma

A kislány egész testén hosszú, fekete szőrzet nő. A betegség gyógyítása egyelőre nem lehetséges, a betegeket sokszor lézerrel kezelik, de a szőr a legtöbb estben visszanő. A most születette Ambras szindrómában szenvedő kislánynak is valószínűleg sajnos egész életében küzdenie kell majd azzal, hogy testét homlokától, a lábujjáig szőr takarja – írja a Daily Mail.

Vérfarkas szindróma

Vérfarkas szindróma

Sambhaji Raut elmondta, hogy először nagyon megijedt, mikor kiderült, hogy lánya ebben a betegségben szenved. “Féltem a jövőtől. A testvéreimnek mindennap szenvedniük kell a külsejük miatt, mert a társadalom képtelen befogadni őket. Ennek ellenére én imádom a kislányomat és ki fogok találni valamit, hogy könnyebbé tegyem az életét” – nyilatkozta a gyerek édesanyja.

Vérfarkas szindróma

Sambhaji két húga, a 19 éves Monisha 17 éves Savitri, is Ambras szindrómában szenved.

Vérfarkas szindróma

Cikkajánló: Supatra Sasuphan – a legszőrösebb lány a világon.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!