Egy gyönyörű nepáli régió, amit megkímélt a földrengés pusztítása [videó]

2015. április 25-én 7,8-as erősségű földrengés, majd május 12-én 7,3-as erősségű rengések következtek be Nepálban, amelyek valósággal térdre kényszerítették a himalájai országot. A földmozgásoknak számos halálos áldozata volt Nepálban, de egy régiót megkímélt a pusztítás.

mustang

A nepáli Mustang királyság vagy ahogy hívták “kis Tibet” az ország észak-nyugati részén fekszik. 1974-ig a tibeti ellenállás központjaként működött, politikailag önálló volt, saját nyelvvel és kultúrával. 1992-ig senki nem tehette be a lábát erre a területre, azóta azonban felfedezték a helyet, bár csak lassan a méregdrága trekking engedélyek miatt.

Mára a trekking-útvonalak Nepál egyik legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik, egyben ezek az ösvények biztosítják az egyetlen összeköttetést az ország számos elszigetelten fekvő kis települései között. A trekking általában több napos-hetes gyalogos túrát jelent, amikor is egy településről útnak indulunk és hegyeken-völgyeken, apró falvakon keresztül, folyók, patakok mentén vezető gyalogösvényeken vándorolhatunk.

A 2015-ös nepáli földrengések miatt a hegymászók és a túrázók csak 2016 őszétől járhatják be ismét a legnépszerűbb útvonalakat, így a helyi túravezetők szerint ez az időszak remek alkalom a régió felfedezésére, ugyanis alig vannak turisták az országban.

Anthony Nicolazzi, a Trek Magazine újságírója a földrengés utáni Nepált járta körbe, eljutott az elszigetelt Musztángba is, és fantasztikus felvételekkel tért vissza.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!