Egy éve őrzi elhunyt gazdája sírját a hűséges macska

Több mint egy éve őrzi elhunyt gazdája sírját egy hűséges macska Indonéziában. A barátságos cica nem hajlandó elhagyni a temetőt, pedig már többen is megpróbálták magukhoz venni. Egy év eltelt azóta, hogy a macska idős gazdája elhunyt, de úgy tűnik a ragaszkodó állat nem képes beletörődni az elvesztésébe. Az egyik környéken élő férfi, Keli Keningau Prayitno azt mesélte, hogy az egyik nap amikor ellátogatott a temetőbe, hangos nyávogásra lett figyelmes, majd meglátta a sír mellett üldögélő cirmost. Megsajnálta és úgy döntött, hogy hazaviszi magával, csakhogy a macska szinte azonnal elszökött és később a sírnál talált rá.

macska-3

“Már egy éve itt él a temetőben, és gyakran sír. Először azt hittem, hogy valaki a sorsára hagyta, ezért segíteni akartam rajta, és hazavittem, de valahányszor elvittem, mindig visszajött a sírhoz. Aztán rájöttem, hogy a gazdája miatt van ott. Követtem, és kiderült, hogy néha felkeresi azt a házat, ahol az elhunyt hölggyel élt, akinek a gyerekei rendszeresen megetetik. De mindig visszamegy a temetőbe” – mondta Keli Keningau Prayitno.

A macskát már mások is megpróbálták befogadni, ám ő nem hajlandó elhagyni a temetőt. Csak akkor megy el egy pár órára amikor felkeresi egykori otthonát. A cica története rengeteg embert megérintett, a helyiek is összefogtak és együtt etetik a temetőben élő macskát.

macska

macska-4


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!