Az Anonymus hackercsoport “hadat üzent” az Iszlám Államnak

Totális háborút hirdetett az Iszlám Állammal szemben az Anonymous hackercsoport a múlt heti párizsi terrortámadás-sorozat után.

anonymus

Az eddigi legnagyobb internetes hadműveletet ígéri az Anonymous abban a francia nyelvű videóban, ami már több mint 2 millió megtekintésnél jár a YouTube-on. A hackercsoport ismert jelképének számító Guy Fawkes-maszkot viselő férfi a videóban azt mondja: a francia emberek erősebbek, mint a terroristák, és a párizsi ügyből csak még erősebben jönnek ki. „Az Anonymous a világ minden táján jelen lévő tagjai le fognak vadászni titeket. Elindítjuk az eddigi legnagyobb hadműveletünket ellenetek” – ígérik.

Az Anonymous már korábban is ígérte: nem csak látványakciókat hajtanak végre, hanem minden eszközzel megpróbálják tompítani az Iszlám Állam online propagandagépezetét, ami egyébként a legfontosabb eszközük az új tagok toborzásában. – írja a HVG

A Foreign Policy gyűjtése szerint a hackercsoport tagjai eddig 149 Iszlám Államhoz köthető honlapot tettek elérhetetlenné, 101 ezer Twitter-fiókot jelentettek és 5900 propagandavideót töröltettek. Mindez természetesen nem számolja fel a terrorszervezetet, de hozzájárul ahhoz, hogy valamivel nehezebben terjedjenek a szélsőséges iszlamista nézetek.

FRISSÍTÉS:

Két nap telt el: így áll most az Iszlám Állam elleni Anonymous-hadművelet

Ezrével irtja az Iszlám Állam propagandájának egyik alapját jelentős közösségi webes fiókokat az Anonymous. Közben a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatják.

A mai nap folyamán (nov.17) közölt adatok szerint több mint 5500 Iszlám Állam-párti Twitter-fiókot lőtt le a két napja zajló #OpParis internetes hadművelet keretein belül az Anonymous. Az Independent azt írja, az aktivisták emellett szélsőséges iszlamista nézeteket propagáló weboldalakat is elérhetetlenné tettek, sőt olyan ember fizikai lakcímét is közzétették, aki a feltételezésük szerint az Iszlám Állam egyik toborzója Európában. – írja a HVG


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!