Annyira hideg van Kanadában, hogy az állatkerti királypingvineket sem engedik ki

Az extrém hideg miatt nem engedik ki a külső kifutóba a királypingvineket a kanadai Calgary állatkertjében, bár ez a faj jól tűri a sarkvidéki időt.

A napok óta tartó farkasordító hideg miatt a királypingvinek a többi pingvinnel együtt bent maradnak a házukban, a látogatók is csak így nézhetik meg őket – mondta el az albertai állatkert zoológusa. A faj egyedei eddig jól tűrték a hideget, mindennap kisétáltak a hóba.

Forrás: flickr/David Stanley

Az állatkert tíz királypingvinje, köztük egy öt hónapos fióka, az új szabály szerint csak akkor járhat-kelhet szabadon, ha legalább –25 Celsius-fokra melegszik az idő. Vasárnap este azonban –30 fokra esett vissza a hőmérséklet, a meteorológusok szerint akár –42 fokot sem tartották lehetetlennek éjszakára.

Nemcsak a királypingvinek maradtak a kuckójukban szilveszter éjjel az állatkertben. Az estére meghirdetett szabadtéri újévvárást lefújták, helyette – mint más kanadai városokban – beltéri programokkal várták a szilveszterezőket.

Forrás: Wikimedia Commons/Edinburgh Zoo, SeanMack

Kanada szinte teljes területén már egy hete extrém hideg uralkodik: hétfőn például napközben a leghidegebb településen, Eurekában –40,5 fokot mértek. A legmagasabb hőmérsékletet a Brit Columbia államban található Prince-Rupertben mérték, ahol –7,5 fokot mutatott a hőmérő.Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!