A világ legrégebbi szállodája, amely több mint 1300 éve működik

A jelenleg 100 szobás szálloda, több mint 1300 éve, 718-ban nyitotta meg kapuit. A Japánban található Houshi Onsen szállodát 46 generáció óta ugyanaz a család üzemelteti, ezzel nemcsak a legrégebbi szálloda, de a legrégebbi, folyamatosan működő gazdasági társaság is a világon. A cég története 1300 éve kezdődött, amikor a szálló termálfürdőjét tápláló forrás a felszínre tört.

1

A céget Taicho Daishi alapította. A buddhista tanító úgy talált rá a forrásra, hogy álmában egy istenség szólt hozzá, és elárulta, hogy a közelben fakadó termál csodálatos hatással van a testre és a lélekre. A közeli település lakói nem tudtak a forrásról, ezért sokan közülük gyakran betegeskedtek. Taicho Daishi elárulta a falulakóknak, hol van a forrás, majd megparancsolta a tanítványainak, hogy építsenek fürdőt a termál közelébe.

3

A ryokan ma is működik, a 100 szobás vendéglátóegység 450 férőhelyes. A vendégek két fedett, és két nyitott termálvizű medencében élvezhetik a forrás jótékony hatását. A szálló látogatóit – azért, hogy a testi-lelki felüdülést semmi se gátolja –, frottírköntös helyett különleges yukata kimonóba öltöztetik. A Houshi Onsen étterme messze földön híres, az étlapon a hagyományos japán konyha legfinomabb fogásai szerepelnek.

A hotel egészen minimalista dizájnnal ellátott szobával és hagyományos tea ceremóniával fogadja minden vendégét. A kertben a kövekkel és lampionokkal körül ölelt szabadtéri fürdőt egy meleg vizű forrás táplálja, minden további izgalmát pedig a szigorú tradíciók szerint őrzött és felszerelt fedett fürdője adja.

Egy vállalkozást rövid távon sem egyszerű működtetni, 1300 éven keresztül azonban kész csoda. A céget ma Zengoro Hoshi, a 46. generáció tagja vezeti. A Houshi Onsen mottója rejtélyes üzenetet sugall: „Óvakodj a Tűztől, tanulj a Víztől, szövetkezz a Természettel!” Lehetséges, hogy aki megfejti a mottót, megérti azt is, hogyan lehet egy vállalkozást 1300 éven keresztül sikeresen működtetni!

6

5

4

2

SONY DSC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!