A világ legnagyobb szállodái

A hotelek ma már nem csak szállást biztosítanak az utazóknak, hanem komplett szórakoztató, wellness és gasztronómiai központokká váltak, ahonnan a vendégnek néhány napig akár ki sem kell tennie a lábát, akkor sem fog unatkozni. Bemutatjuk a tíz legnagyobbat.

10. Excalibur Hotel, Las Vegas

Akár átlagos méretű hotelnek is tekinthetjük a nyitóképen látható vegasi Excaliburt, amely két, 28 emeletes épületből áll, összesen több mint 4000 szobával. Aki játszani akar, ahogy Las Vegasban alighanem mindenki, az akár a hotelen belül is megteheti ezt, ugyanis 10.000 négyzetméteres területen 1700 játékgép áll rendelkezésre.

Excalibur Hotel, Las Vegas

Las Vegas a szerencsejátékosok Mekkája, legfőbb bevételi forrása a turizmusból és a nagyszabású rendezvényekből származik. A város híres sugárútja Las Vegas Strip néven vált ismertté. Itt találhatók az Egyesült Államok legnagyobb és leghíresebb 5 csillagos luxus szálloda komplexumai, klubok és az egymást érő játéktermek széles körű kaszinó játékok választékával. Ennek köszönhetően, aki a szerencsejáték miatt érkezik Las Vegasba, szinte egy helyen élheti ki ez irányú szenvedélyét, de akinek az ide utazás csak álom, annak lehetősége van az interneten is kipróbálni a szerencsejáték izgalmát a bet365 bónusz kódjával.

9. Ambassador City Jomtien, Pattaya

A hotel öt épülete 40 hektáron terül el, 4200 szobával. Van benne nyolc étterem, számos bár, konferenciaközpont, a wellnesst pedig Ázsia legnagyobb úszómedencéi biztosítják.

Ambassador City Jomtien, Pattaya

8. THEhotel Mandalay Bay, Las Vegas

A Mandala Bay 43 emeleten több mint 4300 szobával rendelkezik, köztük elnöki lakosztállyal is, meg Michelin-csillagos étteremmel.

THEhotel Mandalay Bay, Las Vegas

7. Luxor, Las Vegas

A hotel megvilágításáról híres, a világ legerősebb fénycsóvája borítja fénybe az egyiptomi hangulatú épületet, melyben 4400 szoba, 2000 négyzetméteres konferencia központ, négy medence, kápolna és üzletek várják a látogatókat.

Luxor, Las Vegas

6. Wynn, Encore, Las Vegas

A Wynn és Encore összesen 4700 szobával, rengeteg üzlettel, étteremmel, spával, éjszakai bárokkal, és szórakozóhelyekkel csábítja az embereket.

Wynn, Encore, Las Vegas

5. Disney All-Star Resort, Orlando

A 30 épületből álló komplexumban több mint 5500 szoba van, szokásos Disney-témák adják a dizájnt. Így persze ideális célpontot jelent gyermekes családok számára.

Disney All-Star Resort, Orlando

Disney All-Star Resort, Orlando

4. First World Hotel, Malajzia

A hotel két épületből áll, az egyik 24, a másik 4 emeletes. Több mint 6100 szobával rendelkezik, és különlegessége (persze a sokkoló színvilágon túl) egy saját vidámpark.

First World Hotel, Malajzia

3. MGM Grand, Las Vegas

1993-ban, amikor nyitott, a világ legnagyobb hotelje volt. Öt külső medencéje, folyók, vízesések, bárok, 19 étterem és egy hatalmas kaszinó is tartozik hozzá. A 6800 szobás szálloda sok hollywoodi filmben szerepelt és dobogós helyen végzett.

MGM Grand, Las Vegas

2. Izmailovo Hotel, Oroszország

A hotel csak egy hajszállal maradt le az első helyről. Mind a négy épülete 30 emeletes, összesen 7500 szobája van. Valamint persze az elmaradhatatlan éttermek, bárok, és egy nagy park.

Izmailovo Hotel, Oroszország

1. Óratorony Hotel, Mekka

Az óriási szaúd-arábiai hotel nem csak a turistáknak és üzletembereknek, hanem a mekkai zarándokoknak is szállást ad. Egyben a világ leghatalmasabb óratornyával rendelkezik. 8000 szobája és lakosztálya van. Több tekintetben világrekorder a lista első helyezettje.

Óratorony Hotel, Mekka


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!