A világ legnagyobb kungfu iskolája

A Henan Shaolin Tagou kungfu iskola egy hatalmas nevelési központ Kínában, ahol összesen – a tanulókat, az edzőket és a személyzetet is beleértve – mintegy 36000-en dolgoznak. A központ története során közel 700 kungfu bajnokságon képviseltette magát, amelyekről több mint 9000 érmet hoztak el. Ezek közül 4000 aranyérem volt, és a központ diákjai összesen 300 világ- és olimpiai győzelmet mondhatnak magukénak. A csoportot több alkalommal felkérték bemutatókra az olimpiákon, így többek között szerepeltek az athéni és a pekingi játékok záróeseményein, valamint több alkalommal a paraolimpiák ünnepségein is.

1

Ők egyszerűen csak a világ az első számú kungfu csoportjaként nyilatkoznak magukról. Ennek történelmi okai is vannak, hiszen meglátásuk szerint ők fejlesztették tökélyre a buddhizmus, a meditáció, a saolin kultúra egységét, és az ennek eredményeképpen kikristályosodott harcművészeti stílus számtalan hőst és legendát szült már az idők során.

2

Ezeknek a harcosoknak komoly feladataik voltak mindig is: elsősorban küzdeni az igazságért, megvédeni a saolin szellemiséget és emellett elvégeztek némi testőri munkát is. Azt, hogy mindezt elérjék, hihetetlen sokoldalú képzésben vettek részt, és mielőtt kiléphettek az életbe, a saolin templom szigorú szabályzata szerint több mesterrel kellett sikeresen megvívniuk. Akinek ez nem sikerült, tovább kellett maradnia, hogy képezze magát. És ez máig is így van. Több mint tíz éven át tart a kiképzés, mert a kungfu harcos egyszerre végzi a teste felépítését, tanulja a védekezést, szívja magába a versenyszellemet, és gyakorolja a bemutatókon való szereplést. Ráadásul többféle harci szerszámmal kell megtanulnia mesteri fokon bánni.

A junior diákok minden reggel 6-kor egy közös edzéssel indítják a napot és szigorú szabályok szerint, fegyelmezetten élik mindennapjaikat annak érdekében, hogy az iskola befejeztével a harci elithez tartozzanak.

A nagyításhoz kattints kétszer a videóra!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!