A világ egyik legijesztőbb hídján inkább taxival mennek át

Az egyik maryland-i vállalkozó arra szakosodott, hogy a hídon átvigye az utasokat, ugyanis rengeteg vezető egyszerűen túl félelmetesnek tartja azt, hogy saját maga vezessen át rajta. A William Preston Lane híd 8 kilométer hosszan a Chesapeake-öblön vezet át összekötve Maryland keleti és nyugati partját. A híd legmagasabb pontja majdnem 57 méter magas és a szerkezet rendszeresen komoly viharoknak van kitéve.

William Preston Lane híd

A félelem átjárja Baltimore és Washington lakóit ahogy átvezetnek rajta. Ez adta Alex Robinsonnak az ötletet, hogy az idegtépő hídon átviszik az utasokat. A vállalkozó elmondása szerint nagyjából 5800 utas használja rendszeresen szolgáltatásukat. A híd 1952-ben nyílt meg és beválasztották a kilenc legijesztőbb híd közé a világon, amely listát a Travel & Leisure magazin állította össze.

William Preston Lane híd

Az ötleten miszerint arra épülne fel a vállalkozás, hogy a rettegő embereket átszállítsa a hídon, először mindenki nevetett. Az elgondolás azonban bejött. A vezetésre csak vidám sofőröket alkalmaznak a 10-15 percet igénybe vevő útra, mert az utasok stresszét szeretnék oldani a jókedvvel.

3

Elmondásuk szerint, a legtöbb ügyfél ideges, ezért sokat beszélnek az út során az első szerelemtől kezdve az első gyerek témaköréig mindenről. Számtalan furcsa kérés érkezett már, egy férfi például azt szerette volna, ha berakják a csomagtartóba, amíg át nem érnek a hídon. Nem teljesítették kérését.

6

Egy másik hölgy pedig fején takaróval volt hajlandó csak utazni, annyira félt attól amit lát. Az agresszív viharok a látótávolságot minimálisra csökkentik és a híd közepéről rossz idő esetén, már nem lehet látni a partokat sem.

William Preston Lane híd


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!