A világ 10 legdrágább háziállata

A legtöbb ember imádja a háziállatait és mindent megtesz értük, drága tápot vagy pont meleg ruhát vásárol nekik. Azonban ha valaki egy egzotikus állatot szeretne magának, akkor már a vásárláskor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen a világban fellelhető különleges állatokhoz igen költséges áron lehet hozzájutni.  Következzen 10 egzotikus állat, ami nem csak nagyon kivételes bánásmódot igényel, hanem rettenetesen drága is.

Bengáli macska

A bengáli macska igen kedvelt az egzotikus állatok piacán, nagyjából 3.000 dollárért lehet hozzájutni. A cica az ázsiai leopárd és a közönséges fekete házi macska 5 generációnyi keresztezése – aminek eredménye a leopárd külseje és a házi macska mérete és természete.

Legdrágább háziállatok

Japán makákó

A japán makákó 3500 dollárba kerül, és nagyjából 30 évig él. Ezalatt az idő alatt folyamatos figyelmet igényel, tekintve, hogy nem könnyen háziasítható. Mindemellett sokan választanak kedvencnek ilyen állatkát.

Legdrágább háziállatok

Sárga királypiton

A sárga királypiton ritka kedvenc, ára 7500 dollár körül mozog. Fogságban 30 évig is elélhet, hossza 1,5 méter körül alakul.

Legdrágább háziállatok

Kapucinus majom

A kapucinus szerzetesekről elnevezett majmok ára eléri a 10.000 dollárt is. Ennek nagyrészt a hollywoodi szereplések az okai, a Jóbarátok sorozatban és az Ace Ventura filmekben szereplő majmok nagyon felkapottá tették ezeket a kedves állatokat, amiknek az életkora meghaladhatja az 50 évet is.

Legdrágább háziállatok

Teve

A tevét az ember már több mint 5 ezer éve háziasította, de ott ahol nem mezőgazdasági céllal tartják újabban házi kedvencként is szerepel. 10.000 dollárért lehet a miénk a régóta áhított dromedár.

Legdrágább háziállatok

Jácintkék arara

A világ legnagyobb repülő papagája, népszerű házi kedvenc a gazdagok körében, és mivel szigorúan védett 11.000 dollárért lehet hozzájutni. Mindenesetre gyönyörű madár a magassága elérheti az 1 métert, nagyon értelmes és hamar meg is szelídül.

Legdrágább háziállatok

Pálmakakadu

A pálmakakadu szintén szigorúan védett, emiatt az ára eléri a 16.000 dollárt. A magas ár mellett pedig meg kell jegyezni, hogy nehezen viseli a fogságot, tenyésztésének esélye elég csekély.

Legdrágább háziállatok

Szavanna macska

A szervál és a házi macska keresztezése népszerű kedvenc, 2012 óta indulhat macskaversenyeken is. Példánya 22.000 dollárba kerül.

Legdrágább háziállatok

Csimpánz

A csimpánz is egy drága kedvencként szerepel az intelligens és agresszív állat tartása körülményes és sokkal inkább való az afrikai őserdőkbe, mint a családi otthonokba. Mindemellett 65.000 dollárért már hozzá lehet jutni egy csimpánzhoz.

Legdrágább háziállatok

Fehér oroszlán kölyök

Egy ritka genetikai rendellenességnek köszönhetik színüket a fehér oroszlánok, amik 140.000 dollárba kerülnek, azonban tartása igen veszélyes lehet, tekintve, hogy az oroszlánkölyökből nagyon hamar felnőtt oroszlán válik.

Legdrágább háziállatok

Forrás: Business&café

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!