A tradicionális kormoránhalászat

1300 éve alakult ki a kormoránhalászat japán halászok és egy madár között. A hazánkban sem ismeretlen a kormorán vagy kárókatona, ezek a madarak évente mintegy háromszáz tonna halat esznek meg. Japánban és Kínában máig találunk jó néhány családot, akik évszázadok óta változatlan módon dolgoznak együtt velük. A kulturális örökség részeként nyilvántartott „ukai”, azaz halászat kormoránnal ma már csak turistalátványosság, az idomított madarakkal kifogott zsákmány értéke önmagában nem lenne elég a megélhetéshez.

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat

Komoránhalászat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!