A történelem leghíresebb mesterkémei

Az árnyékban élnek. Hidegvérűek és kitartóak. Képesek megváltoztatni a hatalmi egyensúlyt a hadseregben, a politikában és a gazdaságban. A Viasat History most a történelem leghíresebb mesterkémeinek nyomába ered. Követi őket sötét folyosókon át titkos termekbe és alagutakba, és megpróbál fényt deríteni legnagyobb titkaikra.

1

Mata Hari

Holland származású táncosnő és kurtizán, aki egzotikus táncával számtalan befolyásos katonatisztet nyűgözött le és kettős ügynökként működött az első világháború idején. Mata Harit kémkedés vádjával bíróság elé állították és golyó általi halálra ítélték, melyre 1917. október 15-én került sor. Éppolyan bátran nézett szembe a halállal, mint az élettel – nyitott szemmel fordult kivégzői felé, és csókot dobott nekik búcsúzóul.

3

Richelieu bíboros

A vörös eminenciás, Richelieu bíboros kulcsfontosságú szerepet játszott Franciaország történelmében. Félelmet és tiszteletet egyaránt kiváltott az emberekből. Richelieu egyedi kémhálózatot szervezett XIII. Lajos uralkodása alatt – a bíboros szeme mindenhol ott volt, figyelmét senki nem tudta elkerülni.

2

Zofia Potocka

Zofia Potocka gyönyörű, görög származású nő volt, akinek életét rejtély övezte. Az európai arisztokrata szalonok törzsvendége és Lengyelország történelmének egyik legérdekesebb alakja lett. Az éles eszéről, ravaszságáról és lelkiismerete hiányáról ismert Zofia Potocka az egyik legügyesebb mesterkém volt.

4

A történelem leghíresebb mesterkémei a Viasat History műsorán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!