A metrósínek közé zuhant gazdája után ugrott a bátor vakvezető kutya

New York-ban élő látássérült Cecil Williams még tavaly decemberben metróval szeretett volna eljutni a fogorvosához, amikor hirtelen rosszul lett. A férfi 125. utcai metróállomáson várakozott vakvezető kutyájával, amikor elájult a peron szélén és a sínek közé kezdett zuhanni. A 61 éves férfit segítő, Orlando nevű vakvezető kutya mindent megtett, hogy megakadályozza, hogy gazdája lezuhanjon. A hangosan ugató kutya próbálta megtartani a férfit, de az eszméletét elvesztő Williams a sínek közé zuhant, miközben egy metrószerelvény közelített felé. A bátor fekete labrador ekkor azonnal gazdája után ugrott és nem mozdult a férfi mellől.

metro

A kutya nyalogatta és próbálta magához téríteni a férfit. Orlando sikerrel járt, a férfi magához tért, akinek az állomás egyik alkalmazottja hangosan kiabált, hogy húzza le a fejét, és lapuljon a sínek közé. A férfi meghúzta magát a metrósínek között, ekkor bújt le a földre mellé kutyája is, másodpercekkel azelőtt, hogy a metró első kocsija föléjük ért. A szerelvény így elhaladt a felettük és épségben megúszták a félelmetes esetet. A vak férfit végül a második metrókocsi alól húzták ki a tűzoltók.

Orlando és Cecil Williams

A csak könnyebb fejsérüléseket szenvedő Williams, aki egyébként 18 éve vesztette el látását, a kórházi ágyán nyilatkozva elmondta, hogy nem tudja, hogy mi okozta ájulását, de inzulint és többféle gyógyszert is szed, amelyeknek köze lehet hozzá. A férfi azt is elmondta, hogy Orlando már 11 éves, és hamarosan nyugdíjba kell majd küldeni. Mivel a biztosítása nem fedezi a kutya tartási költségeit fél attól, hogy a kutyája, aki leghűségesebb barátja is, nem maradhat mellet.

Orlando és Cecil Williams

A Guiding Eyes for the Blind nevű szervezet, amelyik a kutyát kiképezte, jelezte Williams-nek, hogy Orlando már öreg ahhoz, hogy segítőkutya legyen, így hamarosan nyugdíjazni kell. Ez azt jelentené, hogy hátralevő idejét házikedvencként élhetné a férfi mellett, aki egy új segítőt kap maga mellé. Csakhogy a férfi biztosítása nem fedezi egy olyan kutya költségeit, akit már nem segítőkutyaként, hanem kedvencként tartanak, a férfinak pedig nincs elég jövedelme, hogy eltartsa betegeskedő kutyáját. Ezután sok segítőkész ember összefogásának és Guiding Eyes által létrehozott alapnak köszönhetően több ezer dollár gyűjtöttek össze, hogy a kutya gazdája mellett maradhasson. Cecil Williams a kórházban elmondta, hogy megemeli kalapját mindenki előtt, aki részt vett az összefogásban, nagyon hálás és örül, hogy vannak még jó emberek a világon.

Orlando és Cecil Williams

Orlando és Cecil Williams

Orlando és Cecil Williams
Cecil Williams, Orando és a férfi új vakvezető kutyája, Godiva


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!