A leghosszabb nevű városok a világon

Íme a Top 5 leghosszabb városnév a világon.

5. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Betűk száma: 58

A wales-i falu helyezését néhányan megkérdőjelezik, mivel eredetileg a hivatalos okiratokban csak az első 20 betű szerepelt. A hosszú elnevezést valószínűleg egy helyi művészember adta tréfából a településnek, ami később rajta ragadt. A helyiek leggyakrabban a Llanfair rövidítést használják.

Jelentése a következő: “Szent Mária temploma a fehér mogyoróbokor völgyében, a Vörös-barlang közei Szent Tasziló templom sebes örvényének tövében”

Leghosszabb városnevek

4. El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles del Río de la Porciúncla

Betűk száma: 62

Az negyedik helyezett Los Angeles teljes spanyol neve. Los Angelesről kevesen tudják, hogy eredeti spanyol neve 62 betűből áll. Mindenesetre az L.A. rövidítés jóval egyszerűbb.

Jelentése: “Asszonyunknak, az angyalok királynőjének városa a Porciúncla folyón”

Leghosszabb városnevek

3. Gorsafawddachaidraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion

Betűk száma:67

A 3. helyezett is Wales-ben található. A helyi gőzvasút üzemeltetője eszelte ki a kacifántos elnevezést, azzal a szándékkal, hogy a város leelőzze walesi vetélytársát, és népszerűsítse a települést. A kacifántos városnév meghozta a kívánt sikert. Turisták ezrei látogattak a település vasútállomásához, hogy megnézzék és lefényképezzék az impozáns hosszúságú névtáblát. A népszerű városnév ellenére, 2007-ben, a városvezetés visszaváltott a eredeti Golf Halt nevet, bár a régi név is szerepel kisebb betűvel az új alatt.

Jelentése: “A Mawddach állomás és annak sárkányfoga az Észak-Penrhyn útja mentén, a Cardigan öböl aranypartján”

Leghosszabb városnevek

2. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipuka- kapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Betűk száma: 85

A második helyezett az új-zélandi 305 méteres kis hegy maori neve. A névtáblákon is ez a hosszú név szerepel, a helyiek leggyakrabban csak Tamatea-nak hívják az itt található települést. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Még érdekesebb lehet a jelentését olvasva, hogy vajon milyen legenda állhat az elnevezés mögött, de erre vonatkozóan sajnos nem maradtak fenn információk.

Jelentése: “A hely, ahol Tamatea a nagytérdű ember, aki hegyeket mozgatott fel-alá és nyelt el, aki földfalóként ismert, amott fuvoláján játszott szerelmének”

Leghosszabb városnevek

1. Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit

Betűk száma: 168

A leghosszabb városnév a világon egyszerűbben is kiejthető, ugyanis ez a város nem más, mint Bangkok. Ez a 168 betűből álló elnevezés Thaiföld fővárosának hivatalos irodalmi neve. A helyiek Krung Thep-re, vagyis Angyalok városára rövidítik.

Így ejtik ki a város nevét a helyiek: itt meghallgathatod.

Jelentése: “Az angyalok városa, a nagyszerű város, az örök ékszerváros, Indra istenség legyőzhetetlen városa, a világ kilenc drágakövével megadományozott nagy fővárosa, a boldog város, amely dúskál hatalmas királyi palotájában, amely hasonlatos a mennyei lakhelyhez, ahonnan a testet öltött isten uralkodik, az Indra által adományozott és Visnukarn által megépített város”

Leghosszabb városnevek

Leghosszabb városnevek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!