A lány aki zsírszövetek nélkül él – Lizzie Velásquez medöbbentő története

A texasi Austin városában élő 24 éves Elizabeth Ann Velásquez, vagy ahogy mindenki szólítja, Lizzie, rendkívül ritka betegségben szenved. A fiatal lány zsírszövetek nélkül született, vagyis bármennyit is eszik képtelen arra, hogy hízzon. A betegsége miatt Lizzie szó szerint csont és bőr, annak ellenére, hogy 20 percenként szokott enni, és naponta legalább 5000 kalóriát juttat be a szervezetébe. Ha nem eszik eleget, akár meg is halhat. Súlya még sohasem haladta meg a 29 kilót.

Lizzie Velasquez

Lizzie Velasquez

Emellett Lizzie az egyik szemére teljesen vak, a másikkal pedig csak gyengén lát. Lizzie a honlapján korábban azt írta, hogy nem szűnik meg reménykedni abban, hogy az orvosok idővel rá fognak jönni arra, hogyan kezelhetik őt. A mindennapos küzdelmek ellenére Lizzie boldogan él és másokat motivál önmaguk elfogadására.
Lizzie Velasquez

Lizzie-t a kinézete miatt sajnos nem csak az utcán szólják meg, de sokan már az interneten keresztül is terrorizálják. Elmesélte, hogy egyszer talált egy videót az interneten, aminek A világ legrondább nője címet adták, a felvételen Lizzie szerepel. A videó alatt több ezer felháborító és szörnyű hozzászólás volt. Olyanokat írtak a lánynak, hogy: hánynom kell tőled, gusztustalan vagy. Ezután Lizzie, aki nem tehet kinézetéről, napokig sírt, de aztán fontos elhatározásra jutott: “Rájöttem, hogy nem fogom megengedni ezeknek az embereknek, hogy ők mondják meg, ki vagyok. Rájöttem, hogy a sorsom az én kezemben van, rajtam múlik, hogy rossz, vagy jó irányba terelem. A hozzászólásokból áradó negatív energiát arra használtam, hogy értékeljem a pozitív dolgokat az életemben, és rájöjjek, mennyit érek. Azóta diplomát szereztem és már két könyvem jelent meg.

Lizzie Velasquez

Lizzie Velasquez

A mindig vidám Lizzie Amerikát járva hihetetlenül népszerű motivációs előadásokat tart. Reméli, hogy tanácsai segítenek majd mindazoknak, akik elveszettnek, kívülállónak érzik magukat. Decemberi TEDx konferencián ezt mondta a jelenlévőknek: „Nem a külsőm vagyok. Nem a betegségem vagyok. Nem ezek határozzák meg a személyiségemet”. Előadását ezzel zárta: “Tegyék fel maguknak a kérdést: mi határozza meg, ki vagyok! Meg fogják találni rá választ, és akkor sikeressé és boldoggá válnak.” A TEDx egyébként egy világméretű konferenciasorozat. Az előadók az élet számos területéről érkeznek, hogy 18 perc alatt megosszák történeteiket, és inspirálják a közönséget. Olyan gondolatokat közölnek, amelyeket érdemes terjeszteni.

Lizzie Velasquez

Lizzie Velasquez

“Megtaláltam az életem célját, hogy segítsek azoknak, akik nem olyan erősek, mint én, hiszen, ha én teljes életet élhetek a betegségemmel együtt, akkor ők is” – mondta Lizzie, akit két lánytestvére és szülei is mindenben támogatnak.

Lizzie Velasquez

Lizzie weboldala: About Lizzie


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!