A jármű egészsége a mi és a környezetünk érdeke is

A TerraClean példátlan a motortisztítás területén. Megtisztítja a befecskendezéstől kezdődően, az égési folyamatokban résztvevő alkatrészeken keresztül, az utólagos kipufogórendszerben résztvevő elemeket is.

A TerraClean továbbá a dízel részecskeszűrők (DPF) és az EGR egység, valamint a benzines befecskendező rendszerek tisztítást is elvégzi. A TerraClean tisztítási rendszere, szolgáltatása, egy kanadai innováció, amely immáron nem csak az Egyesült Államokban, Kanadában, hanem hazánkban is elérhető. Eddig több mint 600 ügyfél és a gépjárművük fordult meg a szervizükben. Az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Az egyik ilyen szolgáltatás a részecskeszűrő tisztítás, amely egy leszerelés nélküli eljárás, amivel a rossz hatásfokú, eltömődött, hibásan működő DPF szűrő teljesen új életre kel.

A TerraClean szívó szeleptisztítást is végez, mégpedig hagyományos szívó – és benzin befecskendezésű motorok szívoldalon keletkező karbon lerakódásainak kezelésére.

Az EGR szeleptisztítás egy nagyon hatékony és gyors megoldás az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára, amit a felgyülemlett koromlerakódások okoznak.

Az EGR szelep hiba megoldásában is segítséget nyújt a TerraClean. A TerraClean innovatív technológiája megoldást nyújt az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára. A TerraClean hibakód mentességet biztosít, azaz a szolgáltatást követően garantáltan megszűnik a problémára vonatkozó hibakód és a gépjármű zavartalanul üzemelhet tovább.

Az emisszió csökkenés is tapasztalható a szolgáltatásnyújtást követően. Ez azt jelenti, hogy az immáron tiszta és hatékonyan működő EGR szelep hozzájárul a káros nitrogén – oxid kibocsátás csökkenéséhez, így biztosítva a környezet védelmét.

Az EGR szeleptisztítást követően a motorüzem is egyenletes lesz, vagyis javul a friss levegő és a visszavezetett kipufogógáz aránya, és alapjáraton, és terhelésen is újra megfelelőn fog működni.

Az EGR szelep lerakódásait több minden okozhatja. Igaz, hogy a használatával jelentősen csökken a káros anyag kibocsátás és így kevésbé szennyeződik a környezet, viszont ennek hatására keveset futó és nagyrészt városban használt autók esetében jellemző, hogy a kipufogógázból származó olajköd – és koromlerakódások következtében az EGR szelep meghibásodik. A kokszolódás miatt pedig különböző hibajelenségek lépnek fel, ami rendszerint összefüggésben van a visszavezetett kipufogógáz mennyiségével.

A TerraClean javaslata az, hogy nagyjából 50.000 km futásteljesítményt követően szükséges elvégeztetni az EGR szeleptisztítást. Ha eltömődött az EGR szelep, akkor nem ajánlott önmagában cserélni, mert a rendszer egyéb elemein keletkezett lerakódások ismét nagy eséllyel okoznak gondot ennél az alkatrésznél is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!