72 órányi keresés után találták meg a szibériai vadonban eltévedt 3 éves kisfiút

72 órányi keresés után találták meg azt a kisfiút, aki eltűnt a dél-szibériai vadonban. Maradandó károsodás nélkül sikerült átvészelnie ezt az időt egyedül, fagypont közeli hidegben, medvék és farkasok közt. Szeptember 21-én, szerda reggel találták meg a hároméves Cerin Dopcsutot, aki 72 órával korábban tűnt el az erdőben. A kisfiú megtalálását a Tuvai Köztársaság vezetője, Solban Valerjevics Kara-óol személyesen jelentette be, írja a Siberian Times. A kisfiúnál volt egy kis csokoládé, az első nap azt ette. Talált egy száraz helyet egy vörösfenyő gyökerei közt, ott aludt.

fiu-2Forrás: siberiantimes.com

A Tuvai Köztársaság Szibéria déli részén fekszik, kora ősszel éjszaka a hőmérséklet fagypont közelébe csökken, ráadásul a fiún nem volt kabát, mert nappal tűnt el. A területen medvék és farkasok élnek, amik a télre készülve ilyenkor mindenre rátámadnak, ami él és mozog.

Cerin Dopcsutra a dédnagymamája vigyázott, amikor épp nem figyelt, a kisfiú bement az erdőbe, valószínűleg egy kölyökkutya után. 400 fős falujának minden lakosa őt kereste, rajtuk kívül még 100 ember, köztük az orosz vészhelyzeti minisztérium által kirendelt mentőegységek tagjai, rendőrök és önkéntesek. A keresésben egy helikopter is részt vett, összesen 120 négyzetkilométernyi területet fésültek át. A kisfiú végül a nagybátyja hangját ismerte fel, visszakiabált neki, így találták meg. Az orvosok szerint nem szenvedett maradandó károsodást háromnapos kálváriája során.

fiuForrás: siberiantimes.com

Siberian Times, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!