300 kilométert gyalogolt egy kutya, hogy újra szeretett gazdájával lehessen

Az oroszországi Rosztov egyik útján talált rá egy állatbarát pár egy sérült kutyára, akit korábbi gazdái egyszerűen sorsára hagytak. A Shavi nevű sérült kutyát több állatorvoshoz is elvitték, de mivel nem volt náluk elég pénz csak nehezen találtak olyan orvost aki vállalta a kutya ellátását. Shavit végül szerencsére megműtötte egy segítőkész állatorvos és több fémcsavart helyezett bele a kutya két törött lábába. A megtalálói ezután az interneten kerestek számára gazdát, aki gondoskodik a hosszú felépülés előtt álló kutyáról. A felhívásra csak egyetlen ember jelentkezett, a 26 éves Nina Baranovska. A fiatal nő úgy érezte, hogy muszáj segítenie a kutyán, ezért vállalta, hogy a teljes felgyógyulásáig gondozni fogja, majd szerető gazdát keres neki.

Hűséges kutya

Mivel a nő egy kis lakásban él a lányával, illetve két befogadott kutyájával és három macskájával, úgy gondolta, hogy csak addig lesz nála a kutya amíg felépül. Shavi azonnal összebarátkozott Nina kislányával és a lakásban élő többi állattal, közben pedig szépen gyógyult. Nagyon megszerették a rendkívül kedves természetű kutyát, de Nina úgy gondolta, hogy jobb lesz neki egy kertes háznál. Hat hónap elteltével gazdit keresett Shavinak. Végül egy 300 kilométerre élő ismerőse jelezte neki, hogy szívesen magához venné a kutyát.

Hűséges kutya

“Nagyon fájt, amikor elbúcsúztam tőle, de meggyőztem magamat, hogy így lesz a legjobb. Azt mondogattam, hogy Shavinak boldogabb élete lesz vidéken egy kertes házban, mint nálunk a kis lakásban.” A kutya azonban nem akart elszakadni Nináéktól és néhány nappal az örökbefogadása után megszökött új gazdájától. Reménykedtek benne, hogy csak elkóborolt és visszamegy új otthonába, ám két hét elteltével sem került elő. Nina legnagyobb megdöbbenésére a kutya lesoványodva és kimerülten került elő az ő lakása előtt. “Éppen a munkából mentem haza és azt hittem rosszul látok, amikor megláttam a lépcsőházunk előtt. Rendkívül megható volt” – mondta. “Természetesen azonnal úgy döntöttem, hogy nálunk marad, hiszen közel 300 kilométert gyalogolt azért, hogy újra velünk lehessen. Az állatok a leghűségesebb és legcsodálatosabb élőlények az egész világon” – mondta Nina. Miután az orosz lapok beszámoltak a hűséges kutya történetéről sokan megkeresték a családot, hogy kutyaeledelt illetve kisebb összegeket adományozzanak nekik.

Hűséges kutya

Hűséges kutya

Forrás: odditycentral.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!