12 centis szívószálat távolítottak el egy teknős orrából

Újabb szomorú példát láthatunk arra, hogy milyen következménye lehet a tengerekbe került szemétnek az állatvilágra. Costa Rica-i tengerbiológusok akadtak rá arra a hím olajzöld fattyúteknősre (Lepidochelys olivacea), aminek egy 12 centiméter hosszú műanyag szívószál fúródott bele az orrüregébe, méghozzá olyan mélyen, hogy csak hosszú percek után tudták eltávolítani belőle.

Teknős

Fájdalmas folyamat lehetett a teknősnek az orrába akadt szívószál eltávolítása, de ezzel a tengerbiológusok minden bizonnyal az életét mentették meg. A csapat egyik tagja, Dr. Christine Figgener, az eltávolítás módját kritizálóknak elmondta, hogy abban a helyzetben csak így tudták megszabadítani a teknőst a szívószáltól, és hozzátette, hogy a vérzés gyorsan elállt. Fertőtlenítették a bajba jutott teknős orrüregét és megfigyelés alatt tartották, mielőtt visszaengedték a tengerbe.

Teknős

Teknős

A kutatók egyébként először azt hitték, hogy egy horogféreg van a teknős orrában, ezért igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy valójában egy hosszú szívószál fúródott bele. A videóval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen veszélyekkel jár a tengerekbe dobott rengeteg szemét az állatokra, akik egyre többször kerülnek bajba az emberek nemtörődömsége miatt.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!