Vízből kiugró fehér cápa orozta el egy horgászó család zsákmányát

Alaposan megrémisztett egy horgászó amerikai családot egy termetes fehér cápaRitka, különös kinézetű cápát fogtak a dél-ausztrál partoknál. , amely a vízből felbukva elorozta éppen kifogott zsákmányukat. Doug NelsonÁllatvédők gondoskodnak a védtelenné vált, kopasz süniről. családjával a massachusettsi Cape Code-öbölben horgászott hajóAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. ról, amikor a nem várt találkozás a tengeri ragadozóVíziló mentett meg egy krokodil áldozatául esett gnút - videó. val megtörtént. Fia a hajó végében állva egy nő segítségével éppen kihúzta volna a kifogott halat, amikor a cápa kiemelkedett a vízből és elkapta azt.

“Egyszerre volt izgalmas és szürreális ez a nem várt találkozás. Nagyon megijesztett bennünket, szó szerint halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. álra rémültünk” – nyilatkozta a családfő a New England Cable News televíziónak, akinek sikerült videóra vennie a történteket. Az atlanti-óceáni fehér cápaA világ egyik legnagyobb fehér cápájával úszkált együtt egy búvárcsapat Hawaii partjainál. fajmegőrzésért küzdő állatvédő szervezet megerősítette, hogy valóban az óriási tengeri ragadózó látható a felvételen.

A fehér cápa a legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. ragadozó életmódot folytató hal. A legnagyobb példányok hossza meghaladhatja a hat métert, testtömegük elérheti a két tonnát. Az átlagos fehér cápa 4-5 méter hosszú, testtömege 520-770 kilogramm, faj nőstényei nagyobbra nőnek a hímeknél. Egy 2014-ben végzett kutatásMeglepően lusta vadász az óceán egyik legrettegettebb ragadozója. szerint élettartama akár 70 év is lehet ez jóval több, mint azt korábban gondolták. Nagy mérete ellenére viszonylag gyors, hiszen rövid távon akár 56 km/h sebességgel is tud úszni. A kardszárnyú delfinen kívül nincs más természetes ellensége.

Forrás: Wikimedia Commons/Pterantula (Terry Goss)

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!