Visszajár egykori megmentőjéhez a hálás kondorkeselyű

Egészen elképesztő barátságVadon élő rókával osztják meg kedvenc csemegéjüket az egykori "táncoló" medvék. szövődött egy argentin férfi és egy kondorkeselyű között, miután a segítőkész földműves korábban megmentette a hatalmasTúlméretezett kutyák. madár életét. A fiatal kondorkeselyű egyedül, törött lábbal tűnt fel a Loncopuéban élő, Edgar nevű férfi birtokán. Az udvarban sántikáló kondorkeselyű elfogadta tőle az ételt, s a férfi segítségének köszönhetően szép lassan felépült, így visszatérhetett a vadonba. A különlegesSunland Baobab - különleges pub a világ legnagyobb majomkenyérfájának belsejében. madár azonban nem szakadt el teljesen megmentőjétől, mivel időnként visszajár hozzá, hogy meglátogassa.

A hálás kondorkeselyű egyik látogatásáról felvétel is készült, melynek köszönhetően bepillantást nyerhetünk kettejük különleges barátságába:

A kondorkeselyű, más néven andoki kondorKondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi Állatparkba. (Vultur gryphus) igen ritka madárRitka kondorkeselyű érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. , mely Dél-Amerikában, pontosabban ArgentínaVasút a felhőkbe - látványos vasútvonal az Andokban. , Bolívia, ChileVirágba borult a Föld egyik legszárazabb sivataga. , KolumbiaCocora völgy - ahol világ legmagasabb pálmafái nőnek. , PeruHuacachina - festői oázis a perui sivatagban. és VenezuelaAngel-vízesés - a világ legmagasabb vízesése. területén honos, az Andokban 3000-5000 méteres magasság között él. Ez az erőteljes, masszív faj kizárólag nyílt magashegységi terepen fedezhető fel, ahol erősek a légáramlatok s a levegőben vitorlázva keresi dögökből és kisebb állatokból álló táplálékát. Főleg a nagytestű állatok tetemeit részesíti előnyben, mint például a szarvasmarhákét, a szarvasfélékét vagy a tevefélékét. A Csendes-óceán partjain, a szárazra került cetek és fülesfókafélék is az étlapjára kerülnek.

Pihenő- és fészkelő helyei hozzáférhetetlenek, nyílt sziklaszirteken több száz méter magasságban vannak. Hatalmas széles szárnya és széles tollakból álló merev farka kiterjedt felület biztosít a kitartó keringéshez a felszálló légáramlatokban, így a legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. energia befektetéssel tudja szemlélni a tájat elhullott tetemek után. A földön ügyetlenül mozog, és csak addig marad lent, amíg táplálkozik. Ha minden nehézséget sikeresen túlél, akkor a madárvilág egyik leghosszabb élettartamú faja, hiszen több mint 70 évig is élhet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!