Veszélyes vírusokat importálnak Japánba, hogy felkészüljenek a tokiói olimpiára

Ebolavírus-törzseket és négy másik halálos betegség vírusVégigsöpörhet a Zika-vírus az amerikai kontinensen. át importálja kutatási célokra JapánForró fürdővel csökkentik a stresszt a vadon élő makákók. , hogy diagnosztikai eljárást dolgozzanak ki a jövő évi tokiói olimpiára és paralimpiára való felkészülés jegyében – jelentette be a japán egészségügyi minisztérium.

Forrás: Wikimedia Commons/Morio 

A japán kormány ritkaKülönleges madarak repkednek az Andokban - új kolibrifajt fedeztek fel a kutatók. , de gyakran halálos vírusokat fog importálni külföldi laboratóriumokból egy-két Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napon belül a fertőző betegségek nemzeti intézetében folyó kutatásokhoz – mondták a minisztérium illetékesei. Az ebolaHivatalosan bejegyezték az ebola elleni védőoltást. , a lassa-láz, a zikaA véltnél is nagyobb veszélyt jelenthet a Zika-vírus a magzatokra. , a marburg és a krími-kongói vérzéses láz vírusát szerezik be.

Japan to import Ebola virus for research ahead of 2020 Olympics https://mainichi.jp/english/articles/20190701/p2g/00m/0na/091000c

Közzétette: The Mainichi – 2019. július 1., hétfő

 

A kutatóintézet az ország egyetlen olyan laboratóriuma, ahol a legmagasabb a biobiztonság szintje. A Tokió nyugati részén fekvő Muszasimurajama település polgármestere már belegyezett abba, hogy tanulmányozzák ezeket a vírusokat a létesítményben. Az illetékesek többször is találkoztak a település lakóival, és meghívták őket az intézetbe is, hogy megismertessék a tervezett víruskutatásokkal. Az ebolavírus a testnedvekkel való közvetlen érintkezés útján terjed, a négy másik vírus fertőzött állatokkal érintkezve illetve kullancsÚj gyógyszerek „aranybányája” lehet a kullancsok nyála. által terjed.

Forrás: NIAID 
Forrás: NIAID 

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!