Veszélyes landolás Madeira repülőterén

A MadeiraKülönleges felhő tűnt fel Madeira egén. Nemzetközi RepülőtérKai Tak - landolás a legendás repülőtéren. (vagy ahogy sokszor emlegetik: Funchal RepülőMalacot szállítottak le egy repülőgépről. tér) a Portugáliához tartozó Madeirán, a szigetTeljesen elárasztotta a tenger a Holland-szigetet. városAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. áElképesztő természet: a Luzon-sziget szigetének szigete. l 14 km-rel keletre épült, közvetlenül a keleti tengerparton. A repülőtér különlegessége, hogy a kifutópálya egy része 180 betonlábon támaszkodik. Európa 2. legveszélyesebb repülőterének tartják a Gibraltári reptér után.

Landolás Madeira repülőterén

A kifutópályát egyik oldalról hegyekIzland színes hegyei. határolják, a másikról pedig az óceán, ezért a leszállás még tapasztalt pilóták számára is nehéz. A kifutópálya meghosszabbítása óta nagyobb gépek is le tudnak itt szállni. A kifutópálya hossza 2480 méter, szélessége 45 méter.

Landolás Madeira repülőterén

Landolás Madeira repülőterén

Madeira repülőtere az erős légáramlatok miatt a világ egyik legnehezebbjének számít a pilóták számára. Az alábbi videón az látható, hogy a TUIfly pilótájának csak a földet érés előtt sikerült a repülőgépet egyenesbe hoznia a rendkívül erős szélben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!