Úszó piacok Ázsiában

Cimkék: , , , , , ,

Az úszó piacA legnagyobb szőrme piac Kínában, évente 25 millió állati szőr exportjával. ok régen fontos szerepet töltöttek be, mára azonban a legtöbb úszó piac már csak turisztikai attrakcióként szolgál főként ThaiföldSukhothai - gyönyörű romváros Thaiföldön. ön, Vietnamban és Indonéziában. A 19. században még számos úszó piac volt Bangkokban és a környékén, de mostanra csak néhány maradt meg, ezek közül a legnagyobb és leglátványosabb a Damnoen Saduak. Bangkoktól kb. 100 kilométerre, dél-nyugatra található a leghíresebb úszó piac, Damnoen Saduak, ahol a turisták betekintést nyerhetnek az itt élők mindennapjaiba.

Úszó piacok

Damnoen Saduak csatornát 1866-ban IV Rama király parancsára kezdték építeni, megkönnyítve a vízi utazásA festői szépségű Huron-tó. t Ratchaburi és Samutsakhon tartományok között. A csatornát körülvevő föld rendkívül termékeny, gyümölcs és zöldségNaponta 10.000 salátát termesztenek a világ legnagyobb beltéri farmján. termelésére tökéletesen alkalmas. Az úszó piacokon reggelente több száz csónak indul útjára, hogy friss gyümölcsöt és zöldséget, színes szalmakalapokat, emléktárgyakat, kész ételeket, vagy éppen frissen sütött helyi különlegességeket kínáljanak a szintén csónakkal közlekedő vásárlóknak és az ide látogató turistáknak. A csatornákat a parton magas cölöpökre épített lakóházakGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. , kókuszpálma ültetvények és éttermek szegélyezik, melyeknek oldalából nyíló standokról árulják a portékáikat, míg a csatornán kis keskeny, lapos csónakokban nőkElőször indulhattak és szavazhattak választásokon a nők Szaúd-Arábiában. ülnek, nagy szalmakalappal fejükön, színes ruhában és fel-alá evezve kínálják a felhalmozott áruikat. Főleg a helyi termelőMéltányos kereskedelem - a szegény országok termelőinek támogatása. k friss gyümölcseit, zöldségeit árulják, többek közt banánt, papayát, mangót, ananászt, kókuszdiót, rambutant, pomelót, és guavát.

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Úszó piacok

Indonézia

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!