Újra kalapács alá kerül a 60 millió dolláros Pink Star gyémánt

Újra kalapács alá kerül a Pink Star gyémántHétszáz karátos gyémántot talált egy pap Sierra Leonéban. . A rendkívül ritkaIgen ritka albínó teknőst láttak Ausztráliában. rózsaszín drágakő becslések szerint rekord234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. áron, legalább 60 millió dollárért cserélhet gazdát, három évvel az után, hogy ennél is többet kínáltak érte, a vevők végül mégis visszaléptek a tranzakcióEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. l. A gyémántot hétfőn mutatták be újra a Sotheby’s londoni központjában, az árverést április 4-én tartják Hongkongban.

pink-star

A 2013. novemberi genfi árverésen 83 millió dollárnál csapott le a kalapács, a vevő – többek nevében – Isaac Wolf New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -i gyémántcsiszoló volt, de az üzlet végül kútba esett, a drágakő pedig széfbe került. A Pink Star az ismert legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. a belül tökéletes, élénk fantázia rózsaszín gyémántok között. 1999-ben bányászta a De Beers társaság Dél-Afrikában. Nyersen 132,5 karátos volt, csiszolás után 59,6 karátos lett.

pink-star-2

Ez a valaha volt legértékesebb gyémánt, amelyet aukció7 éves kislány kapta meg a világ legdrágább gyémántját. ra bocsátottak. IIa típusú: a természetes gyémántoknak mindössze az 1-2 százaléka tartozik ebbe az osztályba – például a Koh-i-Noor gyémánt is. Az ennyire tiszta gyémántok között már egy ötkarátos is ritkaságnak számít, a Pink Star ezért a szakértők szerint a maga 59,60 karátjával felbecsülhetetlen jelentőségű és a legnagyobb természeti kincsek közé tartozik. A Sotheby’s ékszerrészlegének globális elnöke, David Bennett szerint a rózsaszín gyémántok esetében jelenleg a Graff Pink tartja a világrekordot. A 24,78 karátos drágakövet 2010-ben 46,2 millió dolláros összegért adták el Genfben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!