Úgy tűnik, hogy megvan az ebola ellenszere

Teljes mértékben hatékonynak bizonyult egy ebolaKísérleti Ebola-gyógyszer menthette meg két amerikai életét. -oltóanyagKísérleti oltóanyagot tesztelnek a Zika-vírus ellen. a halálos vírus ellen a nyugat-afrikai Guineában végzett klinikai tesztek során, és most már felhasználható lesz arra, hogy segítsen legyőzni a nyugat-afrikai ebolajárványt – jelentették be a vakcinaHivatalosan bejegyezték az ebola elleni védőoltást. kifejlesztői. A hírt pénteken a WHOMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. is megerősítette. Hozzátették, még több mint két hónapRészleges napfogyatkozás teheti próbára Európa elektromos hálózatát. , amíg megfelelő mennyiséget tudnak előállítani az új oltóanyagból. A Merck gyógyszergyár és a New Link Genetics által szabadalmaztatott VSV-ZEBOV vakcinát több mint négyezer olyan emberen tesztelték, akik kapcsolatban voltak ebolavírussal fertőzött személlyel. Tíz nappal a beadása után a vakcina 100 százalékos védelmet nyújtott az immunizáltaknak.

ebola-ellenszere-3

Bertrand Draguez, az ebola ellen küzdő Orvosok Határok Nélkül (MSF) igazgatója hangoztatta, hogy először van remény olyan hatékony eszközre, amely életeket menthet és megakadályozhatja a fertőzésláncot. A Guineában 2013 decemberében kezdődött ebolajárványHivatalosan bejegyezték az ebola elleni védőoltást. több mint 11 200 ember életét követelte Afrikában, nagyrészt a kontinens három nyugati országában, Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. Ezt az oltóanyagot és más előrehaladott védőoltást gyorsított eljárásban próbáltak ki hatalmas nemzetközi erőfeszítések közepette a térségben.

Az ENSZMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. Egészségügyi Világszervezetének képviselője szerint az eredmények azt ígérik, hogy az új oltóanyaggal képesek lesznek megakadályozni a vírus terjedését.

ebola-ellenszere-4

ebola-ellenszere-2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!