Tortával kedveskedtek a Fővárosi Állatkert szülinapos elefántjának

Ötödik születésnapját ünnepelte AshaÍgy pancsolt a nagy hőségben Asha, a Fővárosi Állatkert kiselefántja. , a Fővárosi Állat- és NövénykertA közönség is láthatja az újszülött zebracsikót a Fővárosi Állatkertben. elefántja, aki 2013. február 14-én látta meg a napvilágot az intézményben. Az állatkert munkatársai fel is köszöntötték az ünnepeltet, méghozzá egy kifejezetten elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. szája íze szerint készített tortával, amelyből persze az elefántcsalád többi tagjának is jutott.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A torta „tésztáját” zabból, korpából és lisztből készített „tortalapok” alkották: ezeket, ahogy az elmúlt években, ezúttal is a galgahévízi Telek Pékség dolgozói remekelték. A lapok közötti krém réti széna szeletekből állt, magára a tortára pedig különféle zöldségeket és gyümölcsöket, többek között banánt és ananászt is tettek a gondozók ehető díszítés gyanánt. Asha természetesen nem egymaga kebelezte be az egész tortát, hanem jutott belőle a vele egy térben élő anyaállatnak, a 16 éves Angelenek, valamint az ünnepelt tavaly novemberben született kisöccsének, ArunArun lett a Fővárosi Állatkertben született kiselefánt neve. nak is. Sőt, még az apuka, a szomszéd kifutóban lakó, 17 éves Assam is kapott kóstolót a születésnapi csemegéből.

MTI fotó: Kovács Attila
MTI fotó: Kovács Attila

A budapesti állatkertben több mint százhúsz esztendeje tartanak elefántokat megszakítás nélkül. A kert története során több kiselefántNevet kapott az ország egyetlen afrikai elefántborja. is született, de 1961 és 2013 között több mint fél évszázadon át szünetelt a gyermekáldás a budapesti ormányosoknál. A 2009-ben érkezett Assam, valamint a 2010-ben Budapestre került Angele nászából azonban már két utód is napvilágot látott.

Asha, a mostani születésnap4 éves lett Asha, a fővárosi állatkert elefántborja, akinek hamarosan kistestvére lesz. ünnepeltje ötéves korával már nem igazán számít borjúnak, de még növésben van, és az ivarérettséget is csak évek múlva fogja elérni. A család legkisebb tagja, az alig több mint három hónapos Arun még elsősorban anyatejen él, de már a szilárd táplálék iránt is érdeklődik. Így nővére születésnapi tortáját is elmélyülten tanulmányozta, ormányával szagolta és tapogatta, sőt, egy-két falatot mintha még a szájába is betett volna.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!