Több, mint 1000 méteres felhőkarcoló épül Szaúd-Arábiában

Cimkék: ,

Az Egyesült Arab EmírségekDubaiban épül a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. után most Szaúd-Arábia szeretne rekordot felállítani a Világ legmagasabb épületMegnyílt a világ legmagasabb kilátója . ével. A hírek25 ezer tonna hering pusztult el Izlandon. szerint itt épülne a több mint ezer méter magas Kingdom Tower2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója. . A  felhőkarcoló egyelőre  csupán a tervezőasztalon létezik, de a projekt mögött a szaúdi milliárdos, Alwaleed bin TalalTeljes vagyonát elajándékozza a szaúdi herceg. herceg áll, aki a mindig is fogékony volt a hírnévre.

Kingdom Tower

A pletykák szerint a herceg eredetileg egy mérföld magas építményt szeretett volna, de végül sikerült meggyőzni, hogy beérje kisebbel is. A pontos magasságot egyelőre nem lehet tudni, de a szakértők szerint legalább ezer, míg a beruházó szerint legfeljebb 1200 méter. (Az építtető, a Jeddah Economy Company eddig csak annyit közölt, hogy négyszer olyan magas épületet szeretne, mint a 306 méteres The ShardKülönleges és látványos felhőkarcolók. .) A megvalósulást a 780 millió fontos (bő 267 milliárd forintos) költségvetés mellett az olyan szakértők, mint a brit Mace vagy az amerikai Adrian Smith + Gordon Gill Architecture biztosítják.

Kingdom Tower

A projekt menedzselése a Mace feladata lesz, akinek olyan projektek fűződnek a nevéhez, mint a legújabb londoni 95 emeletes The Shard, vagy éppen a LondonElőször találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. Eye, a Smith és Gill építésziroda pedig többek között a Burj KhalifaFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. építésénél dolgozott. A Jeddah közelében épülő toronyTokyo Skytree - a világ második legmagasabb épülete. egyébként egy nagyobb terv, a Kingdom City fejlesztés része, amelyre az arabok mintegy 13 milliárd fontnak megfelelő összeget szánnak.

Kingdom Tower

Az épület több mint 500 ezer négyzetméter lesz, természetesen lesz luxusszálloda – a hírek szerint egy Four Seasons – , számtalan lakás és iroda, valamint itt kap helyet a világ legmagasabb kilátóMegnyílt a világ legmagasabb kilátója . ja is, amelyet a tervezett 200 emeletből a 157.-en tervezik kialakítani. A munkálatokat még idén elkezdik és a hírek szerint 2018-ra be is fejezik.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!