Tetiaroa – a sziget ahol egykor Marlon Brando élt

Cimkék: , , , , , , ,

Tetiaroa egy magántulajdonban lévő, 6 km²-es atollKülönleges esküvői helyszín a Maldív-szigeteken. 59 km-re délnyugatra Papeete városEgy elveszett víz alatti város feltáró képei. áA festői szépségű Huron-tó. l, a Szél felőli szigetcsoportban, amely a Társaság-szigetekhez tartozik Francia Polinéziában. A 13 kis szigetből álló Tetiaroa leginkább arról ismert, hogy az egykori híres amerikai filmszínész, Marlon Brando élt rajta. Nem volt a színész teljes tulajdona az atoll, csupán 99 évre kapta kölcsönbe Francia Polinéziától. 2002-ben, Brando halála előtt két évvel, a színész aláírt egy új végakaratot, amelyben nem rendelkezett Tetiaroa felett. 2004-ben bekövetkezett halála után a terület intézői a jogokat a Pacific Beachcomber cégre hagyták, amely Francia Polinéziában több hotelÁlomnyaralás a Maldív-szigeteken. birtokosa.

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

A szigeten 35 privát villa áll, amelyek mind teljesen önellátó, megújuló energiaforrásokkal vannak ellátva. Tetiaroa kulturális szempontból fontos a polinéziai emberekHíres emberek és politikusok fiatalkori képei, amikor még nem voltak ismertek. számára. Sok fontos régészeti helyszínt azonosítottak Tetiaroán, ezért történelmi jelentősége miatt a francia polinéziai kormány és az emberek a jövőben is fejlesztéseket kívánnak végrehajtani a területen. A szigeten oktatás folyik és környezetvédelmi kutatásokat is végeznek. “Tetiaroa” egy polinéz szó, melynek jelentése “aki külön áll” vagy “tartja a távolságot”.

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Tetiaroa

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!