Teljesen elhagyatott Hasima szigete, mely korábban a világ legsűrűbben lakott települése volt

Hasima, japánÚj sziget nőtt ki az óceánból Japánnál [Videó]. becenevén Gunkandzsima, vagyis „Csatahajó-szigetLassított felvételen egy hajmeresztő leszállás a Szent-Martin szigeten. ” egy NagaszakiHirosima és Nagaszaki az atombomba ledobása után - megdöbbentő fotók az iszonyatos pusztításról. város10 szigetváros a világ minden tájáról. ához tartozó elhagyatott szigetNorth Brother Island - New York kísérteties szigete. Japán délnyugati részén, amely a várostól 15 kilométerre található. A csatahajó formájú szigetet hatalmas városfalak veszik körbe, amelyek védik a többméteres hullámoktól. A szigetZanzibár elbűvölő szigetvilága. az 1800-as évek végétől települt be, a munkásokkal és családjaikkal, amikor a szigeten tengeralatti szénbányászatot folytattak. 1890-ben vásárolta meg a japán Mitsubishi cég a szigetet, majd óriási betonfalakkal vette körbe, hogy megvédje a tájfunok okozta hullámoktól. Volt olyan időszak, amikor 5 ezernél is több lakosa volt a 160 x 480 méteres szigetnek, vagyis hektáronként 835 lakos élt. Ez a mai Tokió népsűrűségének mintegy hatszorosa, és ez időben (1959 körül) ez számított a világ legsűrűbben lakott településének.

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

A széntermelés 1941-ben érte el csúcspontját évi 411 100 tonnával. Folyamatosan építették ki a szigeten az infrastruktúrát, sok esetben a föld alatt, mivel korlátozott volt a rendelkezésre álló terület. A lakó- és közigazgatási épületek mellett szentélyek, rendőrség, posta, óvoda, moziSivatagi mozi Egyiptomban, ahol soha nem vetítettek filmet. , vendéglők, üzletek, szállodaProra hotel - a világ legnagyobb szállodája, ahol sosem laktak vendégek. és kórház is volt a szigeten. A villamosenergiát és az ivóvizet tengeralatti vezetékeken vezették be.

A második világháborúHirosima és Nagaszaki az atombomba ledobása után - megdöbbentő fotók az iszonyatos pusztításról. ban a háborúÍgy nézett ki Budapest bombázása egy amerikai repülőgép fedélzetéről. ba induló munkások nagy részét kínai és koreai kényszermunkásokkal helyettesítették. A kegyetlen élet- és munkakörülmények összesen 1300 halálos áldozatot követeltek. 1974 januárjában elrendelték a bányák bezárását. A munkanélküliség következtében, és mivel a Mitsubishi beszüntette az ivóvíz- és az élelmiszer-szállítást, áprilisig mindenki elhagyta a szigetet. Nem csak gépeket, bútorokat, de személyes tárgyakat is hátrahagytak. A veszélyek miatt hosszú időn keresztül tilos volt a szigetre lépni. Mára Nagaszaki városa felismerte a hely turisztikai lehetőségeit, és rendszeres körbehajózási lehetőséget kínál. 2009. óta egy mintegy 220 méter hosszú szakaszon újra látogatható a sziget, kb. 30 ezer forintnak megfelelő összegért, de szigorúan csak idegenvezető kíséretében.

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima

Hasima


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!