Teknősök tartják fel a forgalmat a Kennedy Repülőtéren

Fészekrakó gyémántteknősök késleltetik a járatindulásokat a New YorkA New York-i Szabadságszobor építése. -i John F. Kennedy Nemzetközi RepülőtérMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. en. Idén csaknem 400 gyémántteknős bukkant fel a repülőMalacot szállítottak le egy repülőgépről. tér területén, legtöbbször a kifutókat szegélyező homokos részen, hogy ott fészket rakjon. A repülőteret üzemeltető New York-i és New Jersey-i Kikötői Hatóság szerint a teknős12 centis szívószálat távolítottak el egy teknős orrából. ök egy része általában feljut a kifutópályákra és a taxisávokra, ezért a járatoknak várakozniuk kell, amíg a munkások összeszedik az apró besurranókat.

teknos-2

“A repülőgépekre nézve bármi veszélyesnek bizonyulhat, még a teknősök is” – mondta Laura Francoeur, a hatóság illetékes munkatársa. A repülőtér dolgozóinak nincs információjuk arról, hogy egy gép valaha is elütött volna egy teknőst, ugyanakkor azt elismerik, hogy rendszeresen fordulnak elő késések a kifutókra tévedő teknősök miatt. A begyűjtött hüllőket lemérik, megjelölik és biztonságos területre szállítják.

Az állatok a repülőtér szomszédságában lévő Jamaica-öböl sós mocsaraiban élnek. A párzást követő egyhónapos fészekrakási időben azonban, amely július közepén tetőzik, előszeretettel keresik fel a reptér melletti homokos területet, hogy lerakják a tojásaikat. Két évvel ezelőtt a kikötői hatóság műanyagsorompókat helyezett ki a homokos terület peremére, hogy visszatartsa a kifutók felé igyekvő teknősöket. A leginkább kalandvágyó apróságokat azonban nem lehetett megfékezni. A kifutópályákon zajló építési munkálatok miatt tavaly valamivel kevesebb, 163 teknős jutott be a repülőtér területére.

teknosKifejlett nőstény példány (Forrás: Mary Hollinger/ noaa.gov)

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!