Színes, csíkos jéghegyek

Cimkék: , ,

A vízben úszó jéghegyekUjjaival készíti el gyönyörű, élethű alkotásait a művész. úgy jönnek létre, hogy a gleccserekről hatalmas jégtömbök törnek le. A jéghegyek GrönlandA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. vagy az AntarktiszMegtalálták a világ legnagyobb jéghegyét. kontinentális jéghátáról gleccserek húzódnak a tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. felé és abba kifelé tolódnak, mindaddig amíg a vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. felhajtó ereje kisebb-nagyobb jégdarabokat a gleccsernyelvekről le nem tör. A jégtakarók hatalmas, fagyott folyóElkészült Kína első, folyó felett haladó autópályája. k, melyeket a hóesés táplál. Megállás nélkül haladnak a tenger felé. Ilyen többek között a kanadai Ayles-selfjég, a Ross-selfjég az Antarktisznál, vagy a grönlandi Jakobshavn-gleccserA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. .

A színes jéghegyek keletkezésének körülményei még nem teljesen egyértelműek a kutatók számára, viszont az biztos, hogy ha a hó összefagyása során levegő marad a jégben, akkor fehér lesz, de ha kiszorul a levegő, akkor már kékes színben pompázik a jégLélegzetelállító képek hópelyhekről. . Ilyen kék jég a víz gyors fagyKristálytisztán fagyott be egy tó vize a Magas-Tátrában. ásával keletkezik, amikor a korábban megfagyott jég felszínének egy része felolvad, majd pedig újból megfagy. Az Antarktiszon folytatott megfigyelések folyamán kiderült, hogy ennél sokkal bonyolultabb mechanizmus során is létrejöhet kék jég.

Színes Csíkos jéghegyek

Nem csak kék, hanem zöld, barna és szürke foltok, csíkok, sávok is találhatók az úszó jéghegyeken. Ezek a színek valószínűleg a különböző szennyező anyagok és zárványok miatt jönnek létre. A zöld foltokkal tarkított jéghegyek például többek között az algáknak köszönhetik színüket. A barna csíkok valószínűleg akkor alakulnak ki, amikor a jéghegyMegtalálták a világ legnagyobb jéghegyét. aljára tapadnak szerves állatok, például apró rákok. Fekete, sárga és barna lehet a jéghegy akkor, amikor valamilyen üledékes kőzetet tartalmaz, ez akkor kerül a jégtömegbe, amikor a szárazföldről a tengerbe, óceánba tartó úton felszedi a felszíni kőzeteket.
A következő fényképeket 2008-ban egy norvég tengerész, Oyvind Tangen készítette, amikor hajóKülönleges jelenség - "repülő" hajó lebegett egy golfbajnokság nézői feje felett. ja 600 mérföldre hajózott Antarktisztól.

Színes Csíkos jéghegyek

Színes Csíkos jéghegyek

Színes Csíkos jéghegyek

Színes Csíkos jéghegyek

Színes Csíkos jéghegyek


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!