Sziklapalota – indián település 2600 méteres magasságban

Cimkék: , , , , ,

A Mesa Verde Nemzeti ParkBepillantás a perui Manu Nemzeti Park csodálatos és ritka élővilágába. az Egyesült Államok délnyugati részén ColoradoA világ legfélelmetesebb hintája. államban (Montezuma County), az UtahA Paria-kanyon megkövült homoktengere. , Colorado, ArizonaA csodálatos Antilop-kanyon. és Új-Mexikó államok határánál (Four Corners, „Négy sarok”) elterülő 211 négyzetkilométeres nemzeti parkCsodaszép japán virágpark. . Az anasazi indiánokA valódi Vadnyugat.  (kr.e. 185-kr.u 1300) fénykorukban négy mai állam területét foglalták el, egészen Nevada déli részéig. A kanyonok meredek falaiba épített sziklafalvaik ma is állnak. A leglátványosabb és legismertebb település a 2600 méteres magasságban álló Sziklapalota (Cliff Palace). Ezt a kulturális értékét tekintve különlegesen gazdag – 4000 régészeti lelőhelyet, valamint rengeteg kő- és barlangrajzot rejtő – vidéket, 1906-ban Theodore Roosevelt elnökA világ vezetőinek hivatalos rezidenciája. nemzeti parkká nyilváníttatta, és 1978 óta része az UNESCOAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. VilágörökségAz Etna is a világörökség része lett. i helyszíneinek.

Sziklaplota

Sziklaplota

Sziklaplota

2600 méteres magasságban, a fennsík alatt futó meredek kanyon20 gyönyörű kanyon a világ minden tájáról. teraszán található Mesa Verde leglátványosabb faluromja a Sziklapalota. A palotaAhol nincsenek adók - A Brunei Szultanátus Borneó szigetén. 150 lakószobából, 23 kivából és a hozzájuk tartozó rakodóhelyiségekből áll. Körülbelül 400 ember élhetett a faluban. A lakóterület elülső oldalán nyitott terasz áll, itt zajlott a mindennapi élet: kerámiakészítés, szövés, kézimunkázás, magvak őrlése.

Sziklaplota

Sziklaplota

Sziklaplota

Sziklaplota

Sziklaplota

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!