Szellemcápát filmeztek le a kutatók a tenger mélyén

Ritkán látott, különös mélytengeri élőlényt sikerült lefilmezniük amerikai kutatóknak közel kétezer méteres mélységben, egy automataEgy különleges automata, ami ételhez juttatja az éhező kutyákat, műanyag palackokért cserébe. tengeralattjáró segítségével. A kaliforniai Monterey Bay Aquarium Research Institute szakemberei KaliforniaTeljesen megsemmisített egy várost Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvésze. és HawaiiHawaii leghosszabb vízesése, a Honokohau-vízesés. mélytengeri élővilágát vizsgálták, amikor sikerült megörökíteniük az igencsak különös kinézetű élőlényt.

“Az, hogy sikerült lefilmezni egy szellemcápát, csak a vakszerencsének köszönhető”– mondta Dave Ebert cápakutató a National GeographicElképesztő videó a méhek születéséről. -nek nyilatkozva.

szelemcapa-2

A szellemcápaként emlegetett kimérák a tengerimacska-alakúak (Chimaeriformes) közé tartoznak, mely a porcos halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. osztályának tömörfejűek alosztályába tartozó rend. A ma élő kimérákat egyetlen alrendbe, és három családba sorolják. A szellemcápák többsége a mélyben él, a tengerElözönlötték a medúzák Anglia partjait. olyan részein, ahová sosem hatol le a napfény, így örök sötétségben élik az életüket. Bár a kutatók már jó ideje tudnak ezeknek az állatoknak a létezéséről, nem sokat tudnak életmódjukról. A szellemcápák fogazata három pár, nagy fogból áll, valószínűleg csigákkal, rákokkal és más puhatestűekkel táplálkoznak. A hím cápák nemzőszerve a fejükön található.

szelemcapa-3

A kutatók szerint a filmre vett szellemcápa a Hydrolagus trolli nevű faj egyik képviselője lehet, ami azért furcsaFurcsa mélyedést fedeztek fel a Marson, mely a csillagászokat is meglepte. , mert eddig a tudósok úgy hitték, hogy csupán a déli féltekén fordulnak elő, Ausztrália"Balkezes" a kenguruk többsége. , Új-Zéland, és Új-Kaledónia környékén. Ennek egyértelmű bizonyításhoz azonban DNSVért találtak egy 46 millió éves szúnyogban. -mintára lenne szükségük. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy egy új fajt fedeztek fel.

szelemcapa-4

szelemcapa-5


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!