Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

A Szecsuáni Óriáspanda RezervátumA világ legnagyobb nemzeti parkja. 2006-ban került fel az UNESCO2022-re eltűnhetnek az elefántok egy tanzániai rezervátumból. VilágMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. örökség listájára. Itt a veszélyeztetett pandaállomány 1/3-a éli életét, 9245 négyzetkilométeren. A rezervátumban nem csak nevelik, de szaporítják is a fekete-fehér medvéket. A Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum a Csiunglaj- és Csiacsin-hegyek hét természetvédelmi területén található, kilenc látogatható parkkal. A rezervátum jelenti a megmaradt legnagyobbSherman tábornok fája - a legnagyobb térfogatú fa a világon. összefüggő élőhelyet az óriáspandák számára, mely a földtörténeti harmadidőszak paleotropikus erdőA világ legnagyobb fatárolója. inek egy maradványa. Ez egyben a faj fogságban való szaporításának legfontosabb helyszíne is. A trópusi esőerdőSognefjord - Norvégia legnagyobb fjordja. kön kívül ez a rezervátum dicsekedhet a legnagyobb botanikai gazdagsággal, több mint 1000 nemzetségből származó, 5000-6000 növényfajtával. Az óriáspandát nemzeti kincsként tartják számon Kínában, és a globális természetvédelmi törekvések emblémaállatAz első ismert teljesen melegvérű halat fedezték fel amerikai tengerbiológusok. ává vált.

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Az óriáspanda vadonban szinte kizárólag bambuszt eszik, kedvelt lakóhelye 2100 és 3200 méter közötti magasságban van. Az óriáspanda elsősorban talajlakó, de jól mászik és úszik. A többi medvével ellentétben nem tud a hátsó lábára emelkedni. Táplálékát legtöbbször ülve fogyasztja el, így mellső mancsa szabaddá válik, hogy a táplálékot megfogja. Ezek az állatok szürkületben vagy éjszaka aktívak, míg nappal fák üregeiben, sziklahasadékokban vagy barlangokban alszanak. A bambuszbozótban alagútszerű járatokat készít, hogy a táplálkozási területét alvóhelyével összekösse. Más medvékkel szemben az óriáspandák nem alszanak téli álmot, a hidegebb évszak alatt csupán mélyebben fekvő területekre vándorolnak.Mint egyedüli faj és családA világ legnagyobb családja. , az óriáspanda nagyon fontos az emlősök besorolásának és evolúciójának tanulmányozásában. Az óriáspanda veszélyeztetett állat, mintegy 1600-3000 egyed él szabadon Kínában. A WWFVeszélyben van Európa legnagyobb temészetvédelmi területe. jeleként és gyakran általában az állatvédelem jelképeként világszerte ismertté vált.

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!